Η κινηματογραφική «απαγωγή τίγρης» στη Βούλα

Η κινηματογραφική «απαγωγή τίγρης» στη Βούλα

Γνωστός στη «νύχτα» για συμμετοχή σε ομάδες μπράβων και υποθέσεις εκβιασμών είναι ο δράστης της αρπαγής 33χρονου, το βράδυ της 27ης Ιουνίου στη Βούλα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός στη «νύχτα» για συμμετοχή σε ομάδες μπράβων και υποθέσεις εκβιασμών είναι ο δράστης της αρπαγής 33χρονου, το βράδυ της 27ης Ιουνίου στη Βούλα. Η υπόθεση περιγράφεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τη χειρίστηκαν ως «απαγωγή τίγρης». Και αυτό διότι διήρκεσε λίγες ώρες, με το θύμα να απελευθερώνεται αφού πρώτα συγγενής του παρέδωσε στους δράστες λύτρα 10.000 ευρώ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έκανε στις διωκτικές αρχές η 31χρονη σύζυγος του θύματος. Κατέθεσε ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου και ενώ επέβαιναν με τον 33χρονο στο αυτοκίνητό της, 4 άτομα με κουκούλες τούς έκλεισαν τον δρόμο με ένα σκούρο Audi και υπό την απειλή μαχαιριού και τη χρήση συσκευής ηλεκτρονικής εκκένωσης (tazer) απήγαγαν τον 33χρονο αρπάζοντας ταυτόχρονα το αυτοκίνητό τους

Τα λύτρα για την απελευθέρωση του θύματος και οι επιτυχημένοι χειρισμοί της αστυνομίας για τη σύλληψη του σεσημασμένου 35χρονου ποινικού.

Οι δράστες αργότερα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την αδελφή του θύματος, απαιτώντας 10.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Το ραντεβού προσδιορίστηκε για τις 3 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Η νεαρή κοπέλα παρέδωσε στους απαγωγείς τα χρήματα και στη συνέχεια ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος σε τοποθεσία που πάντως δεν διευκρινίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας.

Χάρη σε πληροφορίες, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν γρήγορα στα ίχνη των δραστών και ένα 24ωρο μετά την απελευθέρωση του θύματος προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου δράστη. Πρόκειται για γνωστό ποινικό, ο οποίος το 2020 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί ότι ξέπλενε χρήματα από τη μεγάλη κλοπή των 5 εκατομμυρίων ευρώ από θησαυροφυλάκιο Καλαμάτας το μακρινό 2004. Επιπλέον, στο παρελθόν και συγκεκριμένα σε ηλικία 17 ετών είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός συνομηλίκου του. Προ μηνός φέρεται να οδηγούσε τη μαύρη Λαμποργκίνι που είχε καταδιωχθεί από περιπολικά της αστυνομίας στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, καταφέρνοντας τότε να διαφύγει τη σύλληψη. Ποινικό παρελθόν, όμως, έχει και το θύμα της αρπαγής. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή ενημέρωσης, έχει κατηγορηθεί για ληστεία, καθώς και για συμμετοχή σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η αρπαγή του 33χρονου και η εκβιαστική απαίτηση ποσού 10.000 ευρώ να εντάσσονται στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμού μεταξύ των δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT