Μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού» στην «Κ»: Δεν μπορώ να τον συγχωρήσω, «έφαγε» το παιδί μου σε 4 μήνες

Μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού» στην «Κ»: Δεν μπορώ να τον συγχωρήσω, «έφαγε» το παιδί μου σε 4 μήνες

Οι ισχυρισμοί του Ν. Κοντοστάθη κατά την απολογία του προκάλεσαν αντιδράσεις, με τη μητέρα ενός θύματος να μην μπορεί να συγκρατήσει την οργή της και να τον αποκαλεί «ψεύτη» αποχωρώντας από την αίθουσα

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσαν στους συγγενείς των θυμάτων οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης κατά τη σημερινή απολογία του. 

Ο 49χρονος, απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του καταλογίζονται, ζήτησε από τα θύματα και τους συγγενείς τους «να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί» και να τον συγχωρήσουν.

Οι ισχυρισμοί του αυτοί και το γενικότερο ύφος του απολογούμενου προκάλεσαν αντιδράσεις, με τη μητέρα ενός θύματος να μην μπορεί να συγκρατήσει την οργή της και να τον αποκαλεί «ψεύτη» αποχωρώντας από την αίθουσα. 

Το kathimerini.gr επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να περιγράψει τα όσα έζησε στο δικαστήριο αλλά και την τραγωδία που βίωσε η οικογένειά της όταν ο άνθρωπος αυτός εμφανίστηκε στον δρόμο τους. 

«Ο άνθρωπος αυτός υποτίμησε τη νοημοσύνη τόσο της αίθουσας όσο και της έδρας. Μας ζήτησε να δείξουμε επιείκεια, αντί να ζητήσει συγγνώμη στον καθένα ξεχωριστά. Εμένα μου στέρησε την κόρη μου. Μας αφαίρεσε τη ζωή και την ψυχή μέσα από το σώμα μας. Πήρε μια μητέρα από τα παιδιά της. Πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να ζητάς μετά συγχώρεση», είπε αρχικά.

«Δεν μπορώ να τον συγχωρέσω. Εκμεταλλεύτηκε τον πόνο μας και πάτησε επί πτωμάτων. Δεν τον συγχωρώ. Δεν μπορώ να τον συγχωρέσω για αυτό που έκανε. Πρόκειται για έναν ηθοποιό, έναν μυθομανή. Όταν άρχισε να λέει αυτά τα πράγματα, του είπα ότι τον σιχαίνομαι και αποχώρησα από την αίθουσα», πρόσθεσε. 

«Το παιδί μου τελείωσε σε τέσσερις μήνες»

Στη συνέχεια η γυναίκα εξιστόρησε την τραγική ιστορία της κόρης της, που έμελλε να χάσει τη ζωή της λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξε στον Κοντοστάθη.

Η κοπέλα έπασχε από καρκίνο του μαστού και, όπως λέει η μητέρα της, έφυγε από τη ζωή τέσσερις μήνες μετά τη γνωριμία της με τον «ψευτογιατρό», σε ηλικία μόλις 35 ετών.

«Σε τέσσερις μήνες μού έφαγε το παιδί. Εκμεταλλεύτηκε την πίστη της και την αγάπη της για τον Θεό. Την απέτρεψε να κάνει χημειοθεραπείες και μέσα σε τέσσερις μήνες κατέληξε. Πριν από αυτόν είχε διαγράψει μια πορεία 4,5 ετών με την ασθένεια και η πορεία της ήταν καλή, μέχρι που γνώρισε τον άνθρωπο αυτόν, τον οποίο της τον σύστησε ο πνευματικός της», σημείωσε.

Ο «ψευτογιατρός» εμφανίστηκε στην κόρη της γυναίκας ως ερευνητής ογκολόγος-νευροογκολόγος, επικαλέστηκε τη βαθιά θρησκευτική του πίστη και αμέσως άρχισε να αμφισβητεί τις παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους.

«Με το που τον γνώρισε μας έβγαλε άχρηστες όλες τις ιατρικές πράξεις. Εμείς όμως βλέπαμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είχε αδυνατίσει πολύ από αυτά που της έδινε. Της έκανε ενέσεις στη σπονδυλική στήλη. Εκμεταλλεύθηκε το θρησκευτικό της συναίσθημα και τον φόβο της για τις χημειοθεραπείες», τόνισε.

Αναφορικά με τα σκευάσματα που χρησιμοποιούσε ο «ψευτογιατρός» για τις «θεραπείες» του, η μητέρα της κοπέλας επεσήμανε στο kathimerini.gr πως ο απατεώνας έκανε στην κόρη της ενέσεις οι οποίες περιείχαν κάνναβη και αρτεμισινίνη (πρόκειται για ουσία που έχει δοκιμαστεί για την αντιμετώπιση της ελονοσίας), οι οποίες μάλιστα κόστιζαν πανάκριβα.

«Της έκανε ενέσεις με κάνναβη και αρτεμισινίνη οι οποίες ήταν πανάκριβες. Να σκεφθείτε ότι μία αλοιφή από την Ισπανία για το σώμα της κόστιζε 1.500 ευρώ, ενώ ένα νερό που της έλεγε ότι είναι από την Αμερική και το οποίο έχει πλατίνα και χρυσό και είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων έκανε 5.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εισέπραξε από εμάς 35.000 ευρώ, η αλήθεια όμως είναι ότι έχει πάρει πάνω από 60.000 ευρώ. Τα χρήματα όμως δεν με νοιάζουν καθόλου. Το μόνο που με νοιάζει είναι να πληρώσει για τον χαμό της κόρης μου που έφυγε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα», υπογράμμισε. 

«Θρασύτατος, δίχως ίχνος μεταμέλειας και ειλικρινούς συγγνώμης»

Μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού» στην «Κ»: Δεν μπορώ να τον συγχωρήσω, «έφαγε» το παιδί μου σε 4 μήνες-1 Την οικογένεια της κοπέλας εκπροσωπεί ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος μιλώντας στο kathimerini.gr δήλωσε πως ο Κοντοστάθης κατά την απολογία του δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας και ειλικρινούς συγγνώμης. 

«Στην απολογία του ο ψευτογιατρός απέδειξε περίτρανα τις μαρτυρίες των θυμάτων του. Θρασύτατος και αμετανόητος χριστέμπορος, με απίστευτη πειθώ, δίχως ίχνος μεταμέλειας και ειλικρινούς συγγνώμης. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο με μειλίχιο ύφος την ψευδεπίγραφη σχέση του με την Εκκλησία, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ένας θεομπαίχτης ο οποίος ζήτησε από τα θύματα και τους συγγενείς των νεκρών θυμάτων του να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί ούτως ώστε να βρουν τη δύναμη να τον συγχωρήσουν, χωρίς όμως να ζητάει ευθέως συγγνώμη».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT