Από εργοτάξιο άρχισε η φωτιά στο Κρανίδι

Από εργοτάξιο άρχισε η φωτιά στο Κρανίδι

Από τον χώρο εργοταξίου που εφάπτεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον χώρο εργοταξίου που εφάπτεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που μετέβη στην περιοχή προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι ως υπαίτιους για τη φωτιά συνέλαβε δύο άτομα, έναν Ελληνα και έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς και ότι τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Πηγές της «Κ» που ερωτήθηκαν σχετικά διευκρίνισαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι υπάλληλοι σε εργοτάξιο που διατηρεί η κατασκευάστρια εταιρεία του ξενοδοχείου σε χώρο που εφάπτεται της πολυτελούς εγκατάστασης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δύο υπάλληλοι είχαν τραβήξει ένα καλώδιο –πιθανόν από το ξενοδοχείο– προκειμένου να εγκαταστήσουν φως στον χώρο του εργοταξίου. Προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και στη συνέχεια πυρκαγιά, που προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο ενώ κατέκαψε ακόμη 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι ως υπαιτίους για τη φωτιά συνέλαβε δύο άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Αμέσως μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, οι δύο άνδρες προσπάθησαν αρχικά να σβήσουν μόνοι τους τη φωτιά και μόνον όταν αυτή πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Η διοίκηση του Amanzoe

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά είχε εκδώσει η διοίκηση του ξενοδοχείου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ολοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου παρέμειναν άθικτοι και πλήρως λειτουργικοί, ενώ ένας μικρός αριθμός pavilions υπέστησαν μικρές μόνο εξωτερικές ζημιές. Ολες οι βίλες του Amanzoe παραμένουν άθικτες.

Τα στελέχη και το προσωπικό του Amanzoe εργάζονται συστηματικά τόσο με τις τοπικές αρχές όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποκαταστήσουν άμεσα όλες τις ζημιές του ξενοδοχείου, αλλά και να αναλάβουν παράλληλα πρωτοβουλίες για την αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής που κάηκε. Τo Amanzoe έχει παύσει προσωρινά τη λειτουργία του έως ότου αποκατασταθούν πλήρως όλες οι σοβαρές ζημιές, ώστε το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να υποδεχθεί ξανά γρήγορα τη διεθνή πελατεία του».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT