Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για συμπλοκή εξωπανεπιστημιακών για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ κλήθηκε για περιστατικό με πυροβολισμούς, ωστόσο όταν έφτασε στο σημείο δεν βρήκε άτομα, παρά μόνο ένα τσιμεντένιο παγκάκι με κηλίδες αίματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» πήγε ένα άτομο και αμέσως χειρουργήθηκε καθώς είχε δεχθεί πυρά.

Ο τραυματίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», είναι ένας 23χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Thestival, ο τραυματίας μετέβη πεζός στο νοσοκομείο και φέρει τραύματα στα πόδια. Αφού ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση, θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθησαν τα άτομα που συνόδευσαν τον τραυματία μέχρι το νοσοκομείο. Αφού τον άφησαν στο «Γεννηματάς», διέφυγαν με αυτοκίνητο ωστόσο εντοπίστηκαν από αστυνομικούς.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν συνολικά έχουν γίνει 8 προσαγωγές, πέντε από το ΙΧ και 3 πέριξ του σημείου της συμπλοκής.

Οι δύο από τους προσαχθέντες είναι ομογενείς από τη Γεωργία, ενώ ένας είναι Αλγερινός.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και εξετάζεται η εμπλοκή τους στο επεισόδιο, τα αίτια του οποίου ερευνώνται. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας-1
INTIME

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας-2
Thestival

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας-3
Thestival


Πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 22:00. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε ομάδα 20 ατόμων να εισέρχεται στο campus και να κινείται προς την πλατεία Χημείου. Εκεί σημειώθηκε συμπλοκή με άτομα που ήδη βρίσκονταν στον χώρο. Ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival- τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε.

Άλλος μάρτυρας, μιλώντας στο τοπικό ΜΜΕ Voria, είπε ότι άκουσε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς μέσα στο campus του ΑΠΘ. Όπως τόνισε, αμέσως μετά είδε άτομα να βγαίνουν τρέχοντας από τον χώρο του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια παρατήρησε ακόμα δύο άτομα να εξέρχονται, με τον έναν, ο οποίος κούτσαινε έχοντας αίματα πάνω του, να υποβαστάζεται από τον άλλον.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε έρευνα με φακούς προκειμένου να εντοπίσουν κάλυκες. Οριοθέτησαν το σημείο με κορδέλες.



Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT