Τιμητική πολιτογράφηση στον Κρίστοφερ Κινγκ

Τιμητική πολιτογράφηση στον Κρίστοφερ Κινγκ

Ο μουσικός παραγωγός, βραβευμένος με Γκράμι, απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τέσσερα χρόνια, το βιβλίο του «Lament from Epirus: An Odyssey into Europe’s oldest surviving folk music» έκανε την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου και τα περίφημα μοιρολόγια της γνωστά σε όλο τον κόσμο. Η αγγλική έκδοση μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Αριστείδη Μαλλιαρό και το «Ηπειρώτικο μοιρολόι» των εκδόσεων Δώμα έκανε το όνομα του συγγραφέα και εθνομουσικολόγου Κρίστοφερ Κινγκ οικείο στους Ελληνες αναγνώστες.

Ο Αμερικανός μουσικός παραγωγός, βραβευμένος με Γκράμι, και μανιώδης συλλέκτης δίσκων γραμμοφώνου βρήκε στην Ηπειρο τον τόπο που η μουσική, όπως λέει, διατηρεί τον θεραπευτικό της ρόλο και γίνεται ένα με την ποίηση, τον χορό και τη γιορτή.

Στο βιβλίο ο Κινγκ, ο οποίος είναι πια μόνιμος κάτοικος της Κόνιτσας, γράφει για τη μουσική σαν θρήνο, σαν νανούρισμα και παρηγοριά και σαν αναπόσπαστο κομμάτι της χαράς και του γλεντιού. Χθες, ο κ. Κινγκ απέκτησε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT