Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Φέριζα Σαρωνικού – Καλύτερη η εικόνα τους αλλά δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Φέριζα Σαρωνικού – Καλύτερη η εικόνα τους αλλά δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεργά είναι ακόμα τα μέτωπα και στις δύο πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σήμερα- η μια στην Κρήτη και η άλλη στον Σαρωνικό.

Σε εξέλιξη παραμένει λοιπόν η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Κρύα Βρύση του Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι ελάφρώς καλύτερη σε αυτή τη δύσκολη πυρκαγιά, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά απέχει ακόμα από το να οριοθετηθεί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και  δύο ελικόπτερα. 

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο χωριό Ορνές, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά. Λίγο μετυά τις 16.00 ξέσπασε και νέο μέτωπο στην περιοχή Ροδάκινο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του creta post, ο πυροσβέστης που φέρεται να είχε ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του χεριού, αποχώρησε μετά τη φροντίδα που δέχτηκε από τους γιατρούς εκεί.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα που πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του creta post, αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού

Την ίδια στιγμή, ως καλή χαρακτηρίζεται πια η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού λίγο μετά τις 10.50 το πρωί της Παρασκευής.

Παρ’ όλα αυτά, και σε αυτή την περίπτωση η φωτιά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί. Η κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής και των εθελοντών ήταν από την αρχή πολύ μεγάλη. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, λόγω των ανέμων που επικρατούν.

Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 22 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα παρέχεται συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ έχουν διατεθεί 30 οχήματα και 63 αστυνομικοί οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε προληπτικές εκκενώσεις-απομακρύνσεις 26 πολιτών από 15 οικίες. 

Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια, γι’ αυτό και στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Φέριζας αλλά και της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Φέριζα Σαρωνικού – Καλύτερη η εικόνα τους αλλά δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT