ΑΧΕΠΑ: Νοσηλευτής πέθανε εν ώρα εφημερίας – Τον βρήκαν οι συνάδελφοί του

ΑΧΕΠΑ: Νοσηλευτής πέθανε εν ώρα εφημερίας – Τον βρήκαν οι συνάδελφοί του

Ο άτυχος άνδρας είχε παραπονεθεί για πόνους στο στήθος, αλλά προτίμησε να συνεχίσει τη δουλειά του

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη έχει σκορπίσει στο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος ενός νοσηλευτή εν ώρα εργασίας.

Ο άτυχος 51χρονος εργαζόταν για πολλά χρόνια στον αγγειογράφο του νοσοκομείου και είχε πάει να δουλέψει την περασμένη Τρίτη (19/07), ημέρα κατά την οποία εφημέρευε το νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ο άνδρας παραπονέθηκε στους συναδέλφους του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για πόνους στο στήθος. Εκείνοι προθυμοποιήθηκαν να τον εξετάσουν, αλλά ο 51χρονος τούς είπε ότι θα πάει να δουλέψει πρώτα.

Στη συνέχεια, αφού είχε σχολάσει, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συναδέλφους του γύρω στις 10:30 το βράδυ στα αποδυτήρια του νοσοκομείου. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών του ΑΧΕΠΑ να τον επαναφέρουν στη ζωή, ο 51χρονος δυστυχώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η κηδεία του 51χρονου άνδρα, ο οποίος είναι και πατέρας ενός 13χρονου παιδιού, έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι.

Με την ευκαιρία του τραγικού αυτού περιστατικού, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει την εξουθένωση και τους εντατικούς ρυθμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και ζητάει να γίνουν περισσότερες προσλήψεις.

Τον 51χρονο νοσηλευτή αποχαιρέτησε με ένα μακροσκελές κείμενο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΑΧΕΠΑ», η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Για τον Γιώργο… Για όλους εμάς…

Έτσι, λίγα λόγια… Λίγα λόγια για τον συνάδελφό μας που πας να τον αντικαταστήσεις από βάρδια και τον βρίσκεις νεκρό, για τον συνάδελφό μας που μπορεί να μην ένιωθε καλά, αλλά δεν μπορούσε να μην πάει στη δουλειά γιατί δεν υπήρχε άλλος και δεν ήθελε να γυρίσει κάποιον από άδεια. Για τον συνάδελφό μας, που έτρεχε για τη σύνταξη αναπηρίας της ΑμεΑ αδερφής του και ήταν χαρούμενος για το μεγάλο ποσοστό που πήρε, ώστε να μπορεί ως ένα σημείο να συντηρηθεί μόνη της γιατί -ως γνωστόν- όσο πιο ανάπηρος τόσο καλύτερα (αλλιώς σκάσε και δούλευε και μη ζητάς καν ψίχουλα για πρόνοια).

Για τον Γιώργο που έτρεχε για κάθε ασθενή, και έτσι πρέπει, που έμενε παραπάνω από το ωράριό του μέσα στην ακτινοβολία γιατί ήταν δικό του δίλημμα να λύσει με τον εαυτό του αν θα μείνει ή αν επιλέξει να φύγει και να κινδυνέψει ένας άνθρωπος…

Για τον Γιώργο, που έπρεπε να τρέχει σαν “τρελός” για να προλάβει να πάρει το παιδί του από το σχολείο, να κάνει έξτρα μεροκάματα γιατί ο μισθός δεν έφτανε. Για τον Γιώργο και κάθε Γιώργο που ονειρευόταν να πάει 4 μέρες διακοπές και να ξεκουραστεί, γιατί ήταν όνειρο γι’ αυτόν και για άλλους πολλούς το αυτονόητο.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT