Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους εξορκισμούς στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους εξορκισμούς στο κέντρο της πόλης

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η διοργάνωση ανοιχτής θρησκευτικής εκδήλωσης από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» πριν από λίγες μέρες στο κέντρο της πόλης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η διοργάνωση ανοιχτής θρησκευτικής εκδήλωσης από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» πριν από λίγες μέρες στο κέντρο της πόλης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά το grtimes.gr, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί.

Με πληροφορίες από grtimes.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT