Συνεχίζονται μέχρι αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεχίζονται μέχρι αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Η «ψυχρή λίμνη» που έχει κολλήσει πάνω από τη χώρα μας δημιούργησε για μία ακόμη ημέρα χθες έντονα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας σφοδρές καταιγίδες και μετατρέποντας δρόμους και πλημμυρισμένες εκτάσεις σε ρέματα και λίμνες

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ψυχρή λίμνη» που έχει κολλήσει πάνω από τη χώρα μας δημιούργησε για μία ακόμη ημέρα χθες έντονα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας σφοδρές καταιγίδες και μετατρέποντας δρόμους και πλημμυρισμένες εκτάσεις σε ρέματα και λίμνες. Το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει αρνητικά τον καιρό σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα Πέμπτη, αλλά και αύριο Παρασκευή. Οι έντονες βροχοπτώσεις συνοδεύτηκαν σε πολλές περιοχές από ισχυρές χαλαζοπτώσεις, πολλούς κεραυνούς και, πρόσκαιρα, από ενισχυμένες ριπές ανέμων.

Η κακοκαιρία διαρκείας ξεσπάει με ισχυρές δόσεις, όπως στην Αττική, όπου μετά την προχθεσινή καταιγίδα και τη βροχή χθες το ξημέρωμα, ισχυρή βροχόπτωση έπληξε αρκετές περιοχές μετά τις 11 π.μ. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και όπου υπήρχε σημαντική κλίση, σε επικίνδυνους χειμάρρους. Προβλήματα, ελλείψεις και κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Στην οδό Πειραιώς διεκόπη η κυκλοφορία στο ύψος της οδού Μυλλέρου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Επίσης, για μία ακόμα φορά διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας. Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων παρατηρήθηκε και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, από το ύψος της λεωφόρου Γρηγόρη Λαμπράκη έως την Ακτή Ιωνίας.

Προβλήματα υπήρξαν στην οδό Ακτής Ηετιωνείας στον Πειραιά, στην υπόγεια σήραγγα από το ύψος της οδού Κανάρη έως το τέλος της. Στη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στον Διόνυσο, λόγω συσσώρευσης υδάτων «βούλιαξαν» αυτοκίνητα και εγκλωβίστηκαν οδηγοί, τους οποίους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική.

Η κακοκαιρία διαρ- κείας ξεσπάει με ισχυρές δόσεις, ενώ οι ελλείψεις και οι κακοτεχνίες δυσκολεύουν περισ- σότερο την κατάσταση.

Καταρρακτώδεις βροχές παρουσιάστηκαν κατά τόπους και στη Χαλκιδική. Προβλήματα προκλήθηκαν στον Δήμο Σιθωνίας, με πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος αλλά και υδροδότησης, καθώς πλημμύρισε μια γεώτρηση. Πολλή βροχή έπεσε και στον Δήμο Πολυγύρου. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως για μία ακόμη φορά υπήρξαν διαρροές στη στέγη δύο τέρμιναλ του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Τριτοκοσμική εικόνα τα δοχεία στο πάτωμα ώστε να συλλεχθεί το νερό που έσταζε.

Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν και στα νησιά του Αιγαίου, δυσκολεύοντας τουρίστες αλλά και μόνιμους κατοίκους. Στη Σαντορίνη σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος, ενώ στη Μύκονο σχηματίστηκε υδροστρόβιλος στην περιοχή Καλαφάτη και πολλά δρομάκια πλημμύρισαν.

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τη χθεσινή και τη σημερινή ημέρα, σε οκτώ περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια και αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε χθες το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, λόγω της πρόγνωσης για υψηλές ποσότητες βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης 24/8 έως και σήμερα το βράδυ. Το έκτακτο δελτίο αφορά συγκεκριμένες περιοχές και χρονικά διαστήματα και οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT