Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για δημοσίευση απορρήτων εγγράφων

Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για δημοσίευση απορρήτων εγγράφων

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ από εφημερίδα την περασμένη Κυριακή

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ από εφημερίδα την περασμένη Κυριακή.

Η Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την εφαρμογή για τον εκδότη της εφημερίδας (πρόκειται για το «Μπαμ στο Ρεπορτάζ») της Αυτόφωρης Διαδικασίας, δηλαδή την άμεση σύλληψη του.

Η έρευνα που διατάχθηκε αφορά στο γεγονός ότι τα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητο». Το ερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, αδίκημα που τιμωρείται από την ποινική μας νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι προσωπικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, διενεργεί έρευνα για τη διαρροή στοιχείων για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη με νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ αλλά και άλλων προσώπων, όπως ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνες για την ουσία των καταγγελιών Ανδρουλάκη- Κουκάκη, για την παρακολούθησή τους είτε νόμιμα είτε μη νόμιμα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT