Λέσβος: Ένοχος καθηγητής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθητριών του

Λέσβος: Ένοχος καθηγητής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθητριών του

Καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή για περιστατικά ασέλγειας που έλαβαν χώρα την περίοδο 2016-2018

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καθηγητής Πληροφορικής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε μαθητές και μαθήτριές του.

Ο κατηγορούμενος από τη Λέσβο καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών του. Για άλλες τόσες περιπτώσεις, τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών.

Τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016-2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέονμ το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων σε πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή, κάτι στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT