Καιρός: Πώς κινείται η κακοκαιρία και πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες στην Αττική

Καιρός: Πώς κινείται η κακοκαιρία και πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες στην Αττική

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σταύρου Ντάφη στην «Κ»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρείται ο άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και στα βόρεια τμήματα οι καταιγίδες προβλέπονται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σταύρο Ντάφη.

Πιο αναλυτικά, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα σταδιακά θα επεκταθούν μέχρι το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχει αυξημένος κίνδυνος οι καταιγίδες να προκαλέσουν ξαφνικά πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία (ορεινά) και τη Θράκη προβλέπονται και χαλαζοπτώσεις, με χαλάζι μικρού μεγέθους (

Ο χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Παρασκευή 2/9. Σχεδόν το σύνολο της χώρας φαίνεται να δέχεται βροχοπτώσεις.

Καιρός: Πώς κινείται η κακοκαιρία και πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες στην Αττική-1

Καταιγίδες και στην Αττική

Σύμφωνα με τον κο Ντάφη, η αστάθεια που θα επικρατήσει στην ατμόσφαιρα σήμερα πάνω από την Αττική θα ευνοήσει την εκδήλωση καταιγίδων που τοπικά θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Οι πρωινές νεφώσεις γρήγορα θα αυξηθούν πάνω από τους ορεινούς όγκους του νομού και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες αρχικά στα ορεινά και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.

Αν και η προγνωσιμότητα είναι μικρή, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας είναι μικρή, και κυρίως μετά το μεσημέρι.

Ο επόμενος χάρτης δείχνει την πρόγνωση του ύψους βροχής από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το απόγευμα της Παρασκευής 2/9.

Καιρός: Πώς κινείται η κακοκαιρία και πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες στην Αττική-2

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT