Λιμενικό: Κατηγορηματική διάψευση τουρκικών καταγγελιών περί pushback

Λιμενικό: Κατηγορηματική διάψευση τουρκικών καταγγελιών περί pushback

Διαψεύδει το Λιμενικό Σώμα την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν 6 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 2 μωρά στο Αιγαίο, μετά από pushback - Η ανακοίνωση του Λιμενικού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Λιμενικό Σώμα την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν 6 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 2 μωρά στο Αιγαίο, μετά από pushback.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».

Μετά τη διάψευση από το Λιμενικό Σώμα φερόμενης εμπλοκής του σε περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ένα μοιραίο περιστατικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στο οποίο η Ελλάδα δεν είχε ανάμειξη. Η Τουρκία χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει παράνομες αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο».

Τι μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα

Η τουρκική ανακοίνωση πήρε έκταση στα ΜΜΕ της γείτονος, με το πρακτορείο Anadolu να δημοσιεύει και βίντεο που υποτίθεται ότι τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την πληροφορία μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την Τουρκία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT