Imerys: Αναστολή δραστηριοτήτων μετά το δυστύχημα στο μεταλλείο – Ασφαλείς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι

Imerys: Αναστολή δραστηριοτήτων μετά το δυστύχημα στο μεταλλείο – Ασφαλείς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά μεταλλείων στη Φωκίδα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Φωκίδα σημειώθηκε νωρίτερα εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό.

Όπως τονίζει η εταιρεία, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των μεταλλείων κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Άμφισσας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πρόκειται για την στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4Χ4. Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του είναι ένας 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Κατά το tvstar.gr, ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί περίπου στα 1.500 μέτρα από την είσοδο της στοάς καθώς υπήρξε αποκόλληση βράχου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, tvstar.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT