Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για την πτώση του 19χρονου στο ΑΠΘ (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για την πτώση του 19χρονου στο ΑΠΘ (εικόνες)

Φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες φοίτησης, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τους υπεράριθμους φοιτητές στις αίθουσες

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον τραυματισμό 19χρονου φοιτητή, μετά από πτώση, στο κτίριο της νομικής σχολής του ΑΠΘ.

Όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες φοίτησης, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τους υπεράριθμους φοιτητές στις αίθουσες.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πρυτανικών αρχών και της κυβέρνησης, διατρανώνουν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και υποδομών, η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η πρόσληψη καθηγητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική σχολή του ΑΠΘ τέλει από σήμερα το πρωί υπό κατάληψη, ενώ τα μαθήματά μετά από εισήγηση της κοσμητείας πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT