Εκπνέει η διορία για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων

Εκπνέει η διορία για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων

Επιστολή-παρέμβαση υπέρ του κληρικού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινητοποίηση υποστηρικτών του ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη ενεργοποίησε το τελεσίγραφο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, σύμφωνα με το οποίο ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και τα μέλη της κοινότητας που έχει αναπτυχθεί εκεί, θα πρέπει να μετακινηθούν εντός των ημερών σε μονή που θα τους παραχωρηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, την αντίθεσή του στη μετακίνηση του ιερέα των Αγίων Ισιδώρων εξέφρασε ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο. Στην επιστολή κάνει λόγο για «μεγάλον σκανδαλισμόν» των πιστών από την είδηση για το τελεσίγραφο προς τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων και αναφέρει ότι έχει γίνει δέκτης της αγανάκτησης από πλήθος πιστών καθώς, όπως λέει, κατά την άποψή του η απόφαση αυτή «δεν πλήττει τον διωκόμενον Εφημέριον, αλλά τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινώς εις τον Λυκαβηττόν».

Και προσκυνητής

O κ. Αμβρόσιος αναφέρει ότι ο ίδιος επισκέφθηκε τρεις φορές τους Αγίους Ισιδώρους ως προσκυνητής. «Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσητε την Υμετέραν Εντολήν περί της αμέσου απομακρύνσεως του π. Δημητρίου εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα», τονίζει. Σε άλλο σημείο, και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει έρευνα από την πλευρά της Εκκλησίας με βάση τις καταγγελίες για τη δράση του πατέρα Δημητρίου Λουπασάκη, ο κ. Αμβρόσιος λέει ότι θα ήταν δίκαιο, εάν υπάρχουν καταγγελίες, να διεξαχθεί τακτική ανάκριση και χαρακτηρίζει «κατάφωρον αδικίαν» την καταδίκη και επιβολή ποινής άνευ ανακρίσεων.

Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η αντίδραση του κ. Αμβροσίου εντάσσεται στην αναμενόμενη κινητοποίηση υποστηρικτών του ιερέα των Αγίων Ισιδώρων σε μια προσπάθεια να δοθεί παράταση στην παραμονή του εκεί υπό το πρόσχημα νέας διερεύνησης καταγγελιών από την αρχή. Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή γίνεται επίκληση αντιδράσεων από την πλευρά των πιστών, κάτι που επίσης ήταν αναμενόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου υπογραμμίζουν ότι δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες που έχουν εκδηλώσει τη δυσφορία τους για την κατάσταση στους Αγίους Ισιδώρους, ενώ διαμαρτυρίες και καταγγελίες πιστών και προσκυνητών έχουν φθάσει και στην Αρχιεπισκοπή. Διαμηνύεται, δε, ότι στο στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση, με τις αποφάσεις να έχουν ληφθεί και να έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους εμπλεκομένους, δεν υπάρχει προοπτική υπαναχώρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT