Δικαίωση Νίκου Κακλαμανάκη με δικαστική απόφαση

Δικαίωση Νίκου Κακλαμανάκη με δικαστική απόφαση

Απορρίφθηκε η αγωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώθηκε ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, εναντίον του οποίου είχε στρέψει αγωγή η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και αξίωνε εκατό χιλιάδες ευρώ για συκοφαντική της δυσφήμιση, για δηλώσεις του Κακλαμανάκη στη Βουλή αλλά και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2019 στη Βουλή, όταν είχε κληθεί για να μιλήσει σε αρμόδια επιτροπή, αναφέρθηκε σε παθογένειες ετών στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, στιγματίζοντας πρακτικές και νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την αθλητική ιδέα σε ό,τι αφορά την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Οι τοποθετήσεις του, που είχαν προκαλέσει αίσθηση, αποτέλεσαν τη βάση της αγωγής της Ομοσπονδίας σε βάρος του, η οποία όμως απορρίφθηκε, καθώς το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του Νίκου Κακλαμανάκη να δυσφημίσει την Ομοσπονδία, ούτε της προκάλεσε οποιαδήποτε βλάβη, αλλά οι δηλώσεις του σκόπευαν να θίξουν κακώς κείμενα και να βελτιωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ωαριθμόν 2796/2022 απόφασή του, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας και της επέβαλλε να πληρώσει και δικαστικά έξοδα 2.000 ευρώ.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα από το σκεπτικό της αποφάσεως. «Εξ ουδενός αποδεικτικού στοιχείου προέκυψε πρόθεση του εναγομένου (Νίκου Κακλαμανάκη) να προκαλέσει ζημία στην ενάγουσα, καθώς κατά την κρίση του Δικαστηρίου, κίνητρό του ήταν η προάσπιση του θεσμικού ρόλου της ενάγουσας (Ομοσπονδίας), ως οργάνου προαγωγής του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, μέσω της κάθαρσης κάθε παθογένειας, που είχε διαπιστωθεί κατά τη λειτουργία της σε βάθος χρόνου.

Δικηγόροι της υπόθεσης, για τον Νίκο Κακλαμανάκη ήταν η Ελλη Ρούσου και για την Ομοσπονδία ο Κώστας Ντάλτας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT