Τα φρούτα έκρυβαν 16 κιλά κοκαΐνης

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών προέκυψε έπειτα από έλεγχο με το ειδικό σύστημα X-Ray – Bρέθηκαν στο σύστημα ψύξης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία ακόμη κατάσχεση κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με φρέσκα φρούτα από τη Λατινική Αμερική προχώρησε χθες το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά. Τα στελέχη της δίωξης ναρκωτικών του τελωνείου βρήκαν κρυμμένα μέσα στο σύστημα ψύξης ενός εμπορευματοκιβωτίου με μπανάνες κρυμμένες 14 συσκευασίες με συνολικά 16 κιλά κοκαΐνης. Η αξία των κατασχεμένων ναρκωτικών υπολογίζεται σε 650.000 ευρώ.

Το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό την Κροατία. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ο εντοπισμός των ναρκωτικών προέκυψε αρχικά από ανάλυση με το ειδικό σύστημα ανάλυσης κινδύνου.

Ακολούθησε έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου με το ειδικό σύστημα X-Ray και τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σύστημα ψύξης. Πρόκειται για συνήθη μεθοδολογία δράσης, καθώς αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν οι υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών έχουν κατασχέσει κοκαΐνη προερχόμενη από τη Λατινική Αμερική κρυμμένη στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Τον Σεπτέμβριο οι ελεγκτές του Γ΄ Τελωνείου είχαν κατασχέσει 46 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα στο ψυκτικό μηχάνημα του κοντέινερ. Το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε νόμιμο φορτίο μπανάνες. Η εμπορική αξία των ναρκωτικών σε αυτή την περίπτωση είχε υπολογιστεί σε 1,9 εκατομμύριο ευρώ. Παρόμοιες κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT