«Πολεμοφόδια» για το Πολυτεχνείο

Περίπου 100 άδεια μπουκάλια και σωρούς με πέτρες και μπάζα εντόπισαν αστυνομικοί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Εξάρχεια. Οπως εκτιμάται, πρόκειται για «πολεμοφόδια» ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 100 άδεια μπουκάλια και σωρούς με πέτρες και μπάζα εντόπισαν αστυνομικοί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Εξάρχεια. Οπως εκτιμάται, πρόκειται για «πολεμοφόδια» ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου είναι μεγάλη – χαρακτηριστικό είναι ότι 5.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ σε μεγάλο μέρος του ευρύτερου κέντρου θα αποκλειστεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς χθες το πρωί σε κτίριο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, έπειτα από πληροφορίες ότι ο χώρος επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επεισόδια. Η Αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε 100 άδειες φιάλες σε κιβώτια, οι οποίες εκτιμά ότι θα χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή μολότοφ, καθώς και σωρούς με πέτρες και μπάζα.

Μπουκάλια, πέτρες και σωρούς με μπάζα εντόπισε η Ασφάλεια στα Εξάρχεια, δύο ημέρες πριν από τον εορτασμό για την εξέγερση των φοιτητών το 1973.

Ο φόβος για επεισόδια στο κέντρο φαίνεται ότι είναι έντονος, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει μεγάλη κινητοποίηση ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Στην περιοχή θα βρίσκονται περίπου 5.500 αστυνομικοί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιούνταν συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν είναι το κλείσιμο όλων των πανεπιστημιακών σχολών της Αθήνας και η φρούρησή τους από αστυνομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του Πολυτεχνείου μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων. Εκτεταμένες θα είναι και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πιο συγκεκριμένα, άνδρες της Τροχαίας θα αποκλείσουν τμήματα του κέντρου ως εξής:

– Από σήμερα έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων και θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, από την πλατεία Κάνιγγος και τη Σόλωνος έως την πλατεία Εξαρχείων και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

– Ο ίδιος περιορισμός θα ισχύει μόνο την Πέμπτη στην Ομόνοια, την Πανεπιστημίου και σε όλες τις καθέτους της, τη Σταδίου, την Ακαδημίας, την πλατεία Συντάγματος, τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, τις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, στο ανώτερο τμήμα της λεωφόρου Συγγρού, στο ρεύμα της Κηφισίας προς την Αθήνα (από Κατεχάκη έως Αλεξάνδρας), στην Πειραιώς κοντά στην Ομόνοια κ.ο.κ. Ανάλογα με τις απαγορεύσεις θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT