Μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού» στην «Κ»: Η Δικαιοσύνη άστραψε – Η ψυχή της κόρης μου αναπαύθηκε

Μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού» στην «Κ»: Η Δικαιοσύνη άστραψε – Η ψυχή της κόρης μου αναπαύθηκε

Η κυρία Μωραΐτη, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε πως νιώθει δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα η Δικαιοσύνη είδε, μίλησε και στο τέλος άστραψε»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιωμένοι νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων του λεγόμενου «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Το kathimerini.gr επικοινώνησε με τη μητέρα ενός θύματος του Κοντοστάθη, την κυρία Ράνια Μωραΐτη, και της ζήτησε να περιγράψει τα συναισθήματα της και να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν εντός της δικαστικής αιθούσης έπειτα από την δικαστική απόφαση. 

Η κυρία Μωραΐτη, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε πως νιώθει δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα η Δικαιοσύνη είδε, μίλησε και στο τέλος άστραψε».

«Νιώθω δικαιωμένη. Πλέον μπορώ να πω πως αναπαύθηκε η ψυχή του παιδιού μου. Δεν το κοροϊδεύει κανένας πια. Η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση και απάντηση σε όσους μας αντιμετώπιζαν καχύποπτα. Ο άνθρωπος αυτός πάτησε πάνω στη θρησκεία, παραπλάνησε την κόρη μου και την οδήγησε στον θάνατο. Το μεγαλύτερο κακό που έκανε είναι ότι πήρε από τα παιδιά τη μητέρα τους» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια η κυρία Ράνια αναφέρθηκε στα εγγόνια της, τονίζοντας πως ο σκοπός της ζωής της είναι να έχει δύναμη προκειμένου να καταφέρει να τα μεγαλώσει όπως πρέπει. «Για μας ο χρόνος έχει σταματήσει τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή η κόρη μας. Τώρα ζούμε για τα εγγόνια μας και παλεύουμε μαζί με τον πατέρα τους να μεγαλώσουν σωστά. Ευχαριστούμε την ελληνική Δικαιοσύνη. Τόσο η πρόεδρος όσο και οι άλλοι δικαστές μας κατάλαβαν, μπήκαν στο πετσί μας. Εύχομαι ποτέ κανένας γονιός να μην ζήσει αυτό το πράγμα». 

Μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού» στην «Κ»: Η Δικαιοσύνη άστραψε – Η ψυχή της κόρης μου αναπαύθηκε-1Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Στέλιος Σούρλας, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του ΜΟΔ.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος από την απόφαση του ΜΟΔ καθότι θα αναπαυθούν και θα ησυχάσουν οι ψυχές των θυμάτων και ο άνθρωπος αυτός θα πληρώσει παραδειγματικά για τα εγκλήματά του. Η Δικαιοσύνη μίλησε! Μετά από ένα πολύ δύσκολο και επίπονο δικαστήριο, το οποίο διήρκησε πάνω από έναν χρόνο, η ετυμηγορία μας δικαίωσε» σημείωσε.

Οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ

Ο Κοντοστάθης καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια για κάθε μια από τις επτά ανθρωποκτονίες, σε 12 έτη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 έτη κάθειρξη και 18.000 ευρώ για απάτη, σε ένα έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε δύο έτη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, σε δύο έτη φυλάκισης και 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκιση ενός έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

Ο 50χρονος κρίθηκε αθώος για πέντε δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παράλληλα αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT