Προώθηση ελληνικών ΑΕΙ και στην Αγγλία

Προώθηση ελληνικών ΑΕΙ και στην Αγγλία

Μετά τη θεσμοθετημένη προσπάθεια που οργάνωσε το υπουργείο Παιδείας για τη δικτύωση των ελληνικών και αμερικανικών ΑΕΙ –με επιστέγασμα την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων 30 σημαντικών αμερικανικών ιδρυμάτων– η υπουργός Νίκη Κεραμέως στρέφει το βλέμμα στη Βρετανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Μετά τη θεσμοθετημένη προσπάθεια που οργάνωσε το υπουργείο Παιδείας για τη δικτύωση των ελληνικών και αμερικανικών ΑΕΙ –με επιστέγασμα την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων 30 σημαντικών αμερικανικών ιδρυμάτων– η υπουργός Νίκη Κεραμέως στρέφει το βλέμμα στη Βρετανία.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, επίσκεψη για την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση θα πραγματοποιήσει στο Λονδίνο η υπουργός την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι πρυτάνεις του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας, ήτοι του ΑΠΘ, κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, του αρχαιότερου ΑΕΙ, του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, ενός πολυτεχνείου, του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής και ενός περιφερειακού ΑΕΙ, του Παν. Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μέσα στο διήμερο θα συναντηθεί με μέλη του οργανισμού Universities UK International, αρμόδιου για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών AEI.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών Χριστόφορο Πισσαρίδη και Ελληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς. Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ΑΕΙ μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια Οξφόρδης, Cambridge, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton, Warwick.

Από την άλλη, χθες η κ. Κεραμέως έστειλε ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή στους εκπροσώπους των ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι συμμετείχαν στις συναντήσεις με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους από τα 30 κορυφαία ΑΕΙ των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT