Ντογιάκος: «Οι εισαγγελείς δεν κλώθουν, αλλά διερευνούν»

Ντογιάκος: «Οι εισαγγελείς δεν κλώθουν, αλλά διερευνούν»

Η απάντηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις επικρίσεις περί καθυστερήσεων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα για τις καταγγελίες περί παρακολούθησης επικοινωνιών πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών να έχουν πλέον περάσει στην εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η εισαγγελία για καθυστερήσεις στην έρευνα. «Οι εισαγγελικές αρχές δεν κλώθουν, αλλά διερευνούν προς κάθε κατεύθυνση και σε βάθος, με εχέγγυα αμεροληψίας και με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις που απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα», δήλωσε.

Την τοποθέτηση Ντογιάκου που αφορά πρωτίστως την έρευνα για τις παρακολουθήσεις προκάλεσε επικριτικό σχόλιο του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων: «Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση, και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση». Αμεση υπήρξε η απάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος πέρα από τη θέση που έλαβε και την έρευνα περί παρακολουθήσεων –καθώς και άλλες– που διενεργεί η εισαγγελία, χαρακτήρισε δηλώσεις «τέτοιου τύπου ως άστοχες και άδικες» και πρόσθεσε ότι «ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν».

Η απάντηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις επικρίσεις περί καθυστερήσεων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Επί της ουσίας των ερευνών, τώρα, για τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος με απόλυτη μυστικότητα εξετάζουν μάρτυρες, κυρίως από τον χώρο της ΕΥΠ αλλά και αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, είχαν αποσπαστεί για ένα διάστημα στην ΕΥΠ για να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι παρακολουθήσεις συγκεκριμένων προσώπων.

Πέραν των εν λόγω μαρτύρων, οι εισαγγελικές αρχές κινούνται και προς την κατεύθυνση των εταιρειών που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση, αναζητώντας εργαζομένους για να εξεταστούν αλλά και συμβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν την έρευνα σε ουσιαστικότερες κατευθύνσεις.

Επίσης, η έρευνα κατευθύνεται και σε λογαριασμούς των εταιρειών αυτών (Ιntellexa και Κrikel), όπως και στις οικονομικές συναλλαγές φυσικών προσώπων που μετείχαν σε αυτές, προς αναζήτηση κάθε στοιχείου που θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη στο κουβάρι των καταγγελιών για παρακολουθήσεις, που έχει προκαλέσει αίσθηση και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT