Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Υποχώρησε ξύλινο κάλυμμα στη σκηνή – Μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Υποχώρησε ξύλινο κάλυμμα στη σκηνή – Μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά

Τον ελαφρύ τραυματισμό μαθητών προκάλεσε η υποχώρηση ξύλινου καλύμματος, το οποίο είχε τοποθετηθεί σε χώρο της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ελαφρύ τραυματισμό μαθητών προκάλεσε η υποχώρηση ξύλινου καλύμματος, το οποίο είχε τοποθετηθεί σε χώρο της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά (ΟΑΝΠ), Ιωσήφ Βουράκη, ο οποίος μίλησε στην «Κ», σε σημείο που βρίσκεται χαμηλότερα από το επίπεδο της κεντρικής σκηνής και το οποίο έχει διαμορφωθεί ως χώρος για την ορχήστρα, τοποθετήθηκε για αδιευκρίνιστο λόγο κάποιο ξύλο ως κάλυμμα από τον παραγωγό παράστασης που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το πρόσθετο κομμάτι τοποθετήθηκε στη σκηνή από τον παραγωγό χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του θεάτρου.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για τις πρόβες ξεχωριστής παράστασης. Κατά τη διάρκεια της πρόβας, δύο με τρεις μαθητές πάτησαν πάνω στο πρόσθετο κόμματι, με αποτέλεσμα αυτό να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Βουράκης, οι μαθητές υπέστησαν εκδορές, ενώ κάποιοι γονείς μετέφεραν τα παιδιά τους σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Ο κ. Βουράκης υπογράμμισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Βουράκης ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια της πρόβας για τη σημερινή μουσική παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη – Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», μια διοργάνωση του Ο.Π.Α.Ν  και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συναυλία. 

Δυστυχώς μια λάθος πρωτοβουλία -χωρίς να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του θεάτρου – για την παράσταση που ανεβαίνει στο ΔΘΠ και μια παρέμβαση στη σκηνή του θεάτρου (τοποθέτηση πρόσθετου κομματιού) προκάλεσε ένα ατύχημα ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. 

Ανεξάρτητα από το αν είναι επιφανειακοί οι τραυματισμοί, εύχομαι περαστικά στα παιδιά και θέλω να διαβεβαιώσω όλους και περισσότερο τους γονείς των παιδιών που ήταν εκείνη τη στιγμή στο θέατρο, ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και οποίος έχει ευθύνη για ότι συνέβη θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT