Google: Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων το 2022

Google: Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων το 2022

Τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις απορίες των Ελλήνων χρηστών του Google Search αποκαλύπτουν οι λίστες αναζητήσεων του 2022 που δημοσίευσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις απορίες των Ελλήνων χρηστών του Google Search αποκαλύπτουν οι λίστες αναζητήσεων του 2022 («Year in Search») που δημοσίευσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις λέξεις-κλειδιά που πληκτρολόγησαν οι Ελληνες, στην «πρώτη γραμμή» των αναζητήσεων βρέθηκαν οι ενισχύσεις που χορηγήθηκαν με στόχο την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους, αλλά και η διαδικτυακή εφαρμογή Gov.gr για τη δήλωση των αποτελεσμάτων διαγνωστικών ελέγχων COVID-19. Ετσι, τις τρεις πρώτες θέσεις στη δεκάδα της κατηγορίας των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων καταλαμβάνουν το Fuel Pass 2, το Edupass και το Power Pass, δηλαδή οι ενισχύσεις για τα καύσιμα και την ενέργεια και η πλατφόρμα δήλωσης των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό. Στη δεκάδα ανήκουν η Ουκρανία και τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Στα πρόσωπα για τα οποία θέλησαν να αντλήσουν πληροφορίες οι χρήστες περιλαμβάνονται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάκης Κατμετζόγλου και άλλοι «πρωταγωνιστές» της επικαιρότητας, όπως ο Γουίλ Σμιθ και η Αμπερ Χερντ, που πρωταγωνίστησε στην πολύκροτη δίκη με τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ.

Οι ενισχύσεις για τα καύσιμα και την ενέργεια και η πλατφόρμα δήλωσης των διαγνωστικών τεστ αποτελούν την πρώτη τριάδα.

Οι εκλιπόντες δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2022, περιλαμβάνοντας τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς και Ελληνες ηθοποιούς και τραγουδιστές, όπως η Μάρθα Καραγιάννη, η Μίνα Αδαμάκη, ο Δάκης και η Ντίνα Κώνστα.

Εκτός όμως από τις αναζητήσεις με εφήμερο, σε μεγάλο βαθμό, χαρακτήρα, οι Ελληνες χρήστες επιδίωξαν να εμβαθύνουν σε πιο σύνθετα ζητήματα, λύνοντας μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google τις απορίες τους όσον αφορά την πρόταση μομφής και τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Ακόμη αναρωτήθηκαν τι είναι αφασία –με αφορμή το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού Μπρους Γουίλις–, το ΚΥΣΕΑ, το podcast και η κεταμίνη, η φαρμακευτική ουσία που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση της Ρ. Πισπιρίγκου. Επίσης, η ερώτηση «τι είναι το ΝΑΤΟ» δεν κυριαρχεί μόνο στις ελληνικές λίστες του «Year in Search», αλλά και σε αυτές άλλων χωρών, τάση που σχετίζεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οσον αφορά τις ερωτήσεις που διατυπώνονται με το «γιατί», ο συγκεκριμένος σύνδεσμος χρησιμοποιήθηκε για την αναζήτηση των αιτιών της ρωσοουκρανικής σύρραξης, της μη απώλειας κιλών, αλλά και της επιλογής ορισμένων να μην τρώνε πια χταπόδια. «Γιατί η Μήδεια σκότωσε τα παιδιά της», «γιατί ιδρώνω πολύ», «γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει έρθει στην Ελλάδα», «γιατί κάνει πόλεμο ο Πούτιν», «γιατί νυστάζω συνέχεια», «γιατί γίνεται η απογραφή» είναι ορισμένα από τα ερωτήματα για τα οποία επιδίωξαν να λάβουν απαντήσεις μέσω του Google Search οι Ελληνες τη χρονιά που εκπνέει σε μερικές εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT