Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισθητή άνοδο θα σημειώσει από σήμερα, Πέμπτη, η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο καιρός θα παραμείνει κατα τ’ άλλα βροχερός.

Η άνοδος της θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών Κελσίου, θα αφορά κυρίως στις μέγιστες τιμές της.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, oι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή (18/12).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της χθεσινής μέρας.

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές-1

Ο καιρός της Πέμπτης

Κατά τ’ άλλα, σήμερα αναμένονται νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές.

Σημαντικότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, καθώς επίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου το βράδυ θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στη Θεσσαλία από 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 21-22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως και τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες, και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το πρωί. Από τις απογευματινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT