Δένδιας: «H Ελλάδα δεν διαθέτει κρυφή ατζέντα»

Δένδιας: «H Ελλάδα δεν διαθέτει κρυφή ατζέντα»

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να στηρίζει την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και η συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εξέλιξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία και σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι ο στενότερος εταίρος και σύμμαχος στην περιοχή, δίχως καμιά κρυμμένη ατζέντα».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι τα Σκόπια μπορεί πάντα να υπολογίζουν στη φιλία και την υποστήριξη της Αθήνας, επαναλαμβάνοντας την ελληνική «ξεκάθαρη θέση» υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Δένδιας, τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής του συνόλου των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ την ίδια στιγμή «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε τρίτους παράγοντες, οι οποίοι οδηγούνται από αναθεωρητικές φιλοδοξίες, να εκμεταλλευθούν την ενταξιακή κόπωση στα Δυτικά Βαλκάνια. Ως εκ τούτου καλωσορίζουμε τη διαρκή αποφασιστικότητα της Βόρειας Μακεδονίας να προωθήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ε.Ε.». Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για τα ενεργειακά και, συγκεκριμένα, τη στρατηγική σημασία του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT