Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα – Πού αναμένονται βροχές

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα – Πού αναμένονται βροχές

Μετά την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών, αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικό πρόσωπο αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα και αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές (χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά), την πολύ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση τοπικά θυελλωδών βοριάδων.

Σήμερα, Δευτέρα (19/12), τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Πτώση κατά 8-10 βαθμούς θα σημειώσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κατά 12 βαθμούς περίπου στον Έβρο. Επισημαίνεται ότι ο συνδυασμός της πτώσης της θερμοκρασίας με τους πολύ ενισχυμένους ανέμους θα έχει ως αποτέλεσμα της έντονη αίσθηση ψύχους, με την αισθητή θερμοκρασία να κυμαίνεται σε μονοψήφιες τιμές.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα, συγκριτικά με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα – Πού αναμένονται βροχές-1

Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν στο Αιγαίο και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα – Πού αναμένονται βροχές-2

Την Τρίτη (20/12) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, περιοχές όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ οι βόρεια άνεμοι στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Δευτέρας από το Μeteo

Στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και ενδεχομένως νωρίς το πρωί σε περιοχές του Έβρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 6, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 7 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 10 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 9 έως 15, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιοι αρχικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, κατά 2 και 3-4 βαθμούς αντίστοιχα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με ασθενείς βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT