Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 33χρονου στη Χαλκιδική – Οι κινήσεις που «πρόδωσαν» τους δράστες

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 33χρονου στη Χαλκιδική – Οι κινήσεις που «πρόδωσαν» τους δράστες

Τα ίχνη του 33χρονου, ο οποίος είχε εντοπιστεί με τραύμα στο κεφάλι, χάθηκαν στις 15 Αυγούστου 2020, όταν μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φιλικές σχέσεις που διατηρούσαν με το θύμα αλλά και η περίεργη συμπεριφορά τους μετά το έγκλημα είναι τα δύο στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στην ταυτοποίηση των δύο ανδρών από το Ιράκ που φέρονται να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του 33χρονου Ιρανού, η σορός του οποίου είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2020 σε παράδρομο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του Σχολαρίου.

Τα ίχνη του 33χρονου, ο οποίος είχε εντοπιστεί με τραύμα στο κεφάλι, χάθηκαν στις 15 Αυγούστου 2020, όταν μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής, από κοινού με τους δύο κατηγορούμενους, με τους οποίους φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Οι επαφές αυτές καθώς μία ερωτική σχέση εκτός γάμου που διατηρούσε το θύμα με μία γυναίκα μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών σε μια προσπάθεια αφενός να εντοπιστούν οι δράστες και, αφετέρου, να αποσαφηνιστεί το κίνητρο του εγκλήματος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, οι φερόμενοι ως δράστες αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και επιχείρησαν μέσω συγκεκριμένων κινήσεων να κρύψουν τα ίχνη τους. 

Ειδικότερα, ο πρώτος από την επόμενη ημέρα σταμάτησε να χρησιμοποιεί την τηλεφωνική του σύνδεση. Παράλληλα σε διαδοχικές προσπάθειες επικοινωνίας των δύο γυναικών που συνδέονταν με τον 33χρονο σχετικά με την τύχη του, καθώς αγνοούνταν, οι εξηγήσεις του ήταν ασαφείς και αόριστες, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις τους ήταν μόνον επαγγελματικές (δίχως όμως να προκύψει ουδεμία κοινή νόμιμη δραστηριότητα).

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, την επόμενη μέρα της δολοφονίας, επέστρεψε στην Αθήνα, όπου διέμενε μόνιμα με την οικογένειά του, προμηθεύτηκε ταξιδιωτικό εισιτήριο και λίγες ημέρες αργότερα αναχώρησε από τη χώρα μας με προορισμό το Ιράκ, χωρίς έκτοτε να επιστρέψει. 

Το κίνητρο

Όσον αφορά στο κίνητρο της δολοφονίας, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν δύο σενάρια. Το πρώτο αφορά στη δραστηριοποίηση των δραστών στη διακίνηση μεταναστών θεωρώντας πως τα κίνητρα της πράξης τους φαίνεται να συνδέονται με διαφορές που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα.

Το δεύτερο αφορά στις απειλές που είχε δεχθεί το θύμα από τους συγγενείς μίας γυναίκας Κουρδικής καταγωγής με την οποία διατηρούσε σχέση εκτός γάμου και η οποία διέμενε μόνιμα στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συγγενείς της γυναίκας το είχαν απειλήσει ευθέως για τη ζωή του, ωστόσο, από την μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει η εμπλοκή τους στη δολοφονία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT