Έφοδος ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Δομοκού: Δικογραφία κατά 12 κρατουμένων, ανάμεσά τους ο Αλκέτ Ριζάι

Έφοδος ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Δομοκού: Δικογραφία κατά 12 κρατουμένων, ανάμεσά τους ο Αλκέτ Ριζάι

Bρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια και μεταλλικά σουβλιά, μαχαίρια, κατσαβίδια και κινητά τηλέφωνα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, σε επτά κελιά συνολικά 17 κρατουμένων, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, στη Φθιώτιδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν -παρουσία εκπροσώπου της αρμόδιας δικαστικής Αρχής- μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποτελούμενο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τη συνδρομή ομάδας της Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και αστυνομικού σκύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, έγκλειστα στο Κατάστημα Κράτησης, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Βάσει πληροφοριών, μεταξύ των ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, είναι και ο Αλκέτ Ριζάι.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 αυτοσχέδια σουβλιά και 2 μεταλλικά,
  • 7 κατσαβίδια,
  • 2 μαχαίρια,
  • ρόπαλο αποτελούμενο από τρία μέρη ενωμένα και δεμένα με υφάσματα,
  • 5 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM,
  • 8 φορτιστές και 3 καλώδια τύπου USB,
  • 17 στικάκια τύπου USB stick,
  • ρολόι τύπου smartwatch με φορτιστή,
  • 3 μεταλλικά πιρούνια και τμήμα μεταλλικού πιρουνιού,
  • ενσύρματα και ασύρματα ακουστικά,
  • 2 τμήματα λάμας,
  • αυτοσχέδιο ξυράφι και ξυράφι προσαρμοσμένο σε ξύλινο καλαμάκι,
  • κομμάτι πλεξι-γκλας και
  • σπάτουλα μεταλλική.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας.

Ποιος είναι ο Αλκέτ Ριζάι

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974 και απασχόλησε για πρώτη φορά την ελληνική αστυνομία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ το 2003 σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη. Ο Ριζάι θεωρούσε τότε ότι ο αδικοχαμένος άντρας είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με την αλλοδαπή φίλη του, Οξάνα, όμως στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ο άτυχος άνδρας ενεπλάκη στην ιστορία κατά λάθος.

Ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Στις 4 Ιουνίου 2006 απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. 

Στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο. Για τις δύο δολοφονίες συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη Βοιωτία, αλλά και πάλι η παραμονή του στη φυλακή είχε ημερομηνία λήξης, καθώς στις 22 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποίησε τη δεύτερη πετυχημένη απόδρασή του. Μερικούς μήνες αργότερα θα συλληφθεί εκ νέου, στο Γραμματικό, μαζί με τη σύντροφό του.

Το 2011 ο Αλκέτ Ριζάι καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου ενώ το Δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Ριζάι συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT