Διάλογος για τα προβλήματα της Θέμιδος

Διάλογος για τα προβλήματα της Θέμιδος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την ηγεσία του δικαστικού σώματος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζήτημα δημοκρατίας» χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την απονομή της δικαιοσύνης σε σύντομο χρόνο και με ποιότητα, κατά τη συνάντησή της με κορυφαίους δικαστικούς παράγοντες στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ακρόαση για ενημέρωση της Προέδρου σε θέματα Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε χθες έπειτα από πρόσκλησή της, στην οποία ανταποκρίθηκαν η ηγεσία του δικαστικού σώματος και εκπρόσωποι του δικηγορικού κόσμου και των δικαστικών υπαλλήλων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Προέδρου με κορυφαίους δικαστικούς παράγοντες υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα όλου του φάσματος της Δικαιοσύνης, ενώ για τα θέματα που απασχολούν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την ενημέρωση παρείχε η πρόεδρός του, Ευγενία Βελώνη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για όσα ταλανίζουν τη Δικαιοσύνη, χωρίς να παραβιάσει τα συνταγματικά όρια του ρόλου της.

Από την πλευρά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, υπό την παρουσία των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, Ευαγγελίας Νίκα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Μαρίας Γεωργίου από τον Αρειο Πάγο και Ιωάννη Σαρμά από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τέθηκαν πολλά θέματα που σχετίζονται με χρόνιες δυσλειτουργίες της Δικαιοσύνης που καθορίζουν και την απονομή της, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρθηκε στα προβλήματα της ποινικής δικαιοσύνης, που είναι μεγάλα, αλλά και στις προβληματικές πτυχές των κατά καιρούς νομοθετημάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση ποινικών θεμάτων.

Ο πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, Γεώργιος Διαμάντης, μίλησε για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης δικαστικών υπαλλήλων οι οποίοι δεν αντικαθίστανται. Πάντως, κοινή παραδοχή όλων των ηγετικών παραγόντων της Δικαιοσύνης ήταν πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω της μακράς δικαστικής διαδρομής της για τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Το μήνυμά της προς τους μετέχοντες στη συνάντηση ήταν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη στην προοπτική της επίλυσης των προβλημάτων της, ενώ όλοι σημείωσαν ότι η Πρόεδρος με σεβασμό τήρησε τα συνταγματικά όρια του ρόλου της και περιορίστηκε στην ενημέρωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT