Μόνη μητέρα, σομελιέ με δίπλωμα

Επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα για 25 γυναίκες από το εκπαιδευτικό σχήμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για τις μητέρες μονο- γονεϊκής οικογένειας «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυναίκα, μόνη μητέρα, σομελιέ, μπαρίστα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται πρωτοβουλία του πιστοποιημένου εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC, που μέσω των προγραμμάτων του προσφέρει κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου αλκοολούχων και μη ποτών, και της οινοχοΐας, και ο οποίος, σε συνεργασία με το Iδρυμα Gérard Basset, οργάνωσε και ανακοίνωσε χθες το εκπαιδευτικό σχήμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για τις μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ».

Η συγκεκριμένη δράση –εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενη από το ίδρυμα, βάση του οποίου είναι η Μεγάλη Βρετανία και το οποίο δημιουργήθηκε στη μνήμη του φημισμένου μάστερ σομελιέ Ζεράρ Μπασέ– έχει στόχο την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο κρασί, στα αποστάγματα και στα ροφήματα καφέ – τσάι – κακάο για 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οι οποίες αναζητούν ευκαιρίες κατάρτισης στην εστίαση.

«Το Iδρυμα Gérard Basset εξετάζει προσεκτικά όλες τις αιτήσεις επιδότησης, θέλοντας να διασφαλίσει τη συνέχεια του οράματος του Ζεράρ Μπασέ», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Iαν Χάρις, trustee του ιδρύματος. «Η επιλογή του WSPC ανάμεσα σε δεκάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν έγινε τυχαία», ανέφερε, δηλώνοντας πως η συμπερίληψη και οι ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου, αποτελούν τον πρωταρχικό στόχο των προγραμμάτων που το ίδρυμα χρηματοδοτεί. «Είμαστε σίγουροι πως μέσω της συνεργασίας μας με τον WSPC, ο χώρος της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό», τόνισε ο κ. Χάρις. «Είναι ένας σπόρος», δήλωσε για την ενέργεια του ιδρύματος ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρόεδρος του WSPC, τον οποίο δημιούργησε το 2004, σημειώνοντας πως θα πρέπει και άλλες εταιρείες, ειδικά ελληνικές, να τη μιμηθούν. «Να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων», είπε, με στόχο «την αναβάθμιση της στελέχωσης – σε γνώσεις και δεξιότητες» των Ελλήνων, των Ελληνίδων, των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ολοκληρώνοντας, έπειτα από 41 ώρες διδασκαλίας και εξετάσεις, τα επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, κάθε συμμετέχουσα θα λάβει τρεις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις, ενώ ο WSPC δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει τις αποφοίτους να έρθουν σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT