Καιρός: Βροχές, τοπικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις αύριο

Καιρός: Βροχές, τοπικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις αύριο

Βροχερό θα είναι αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, το σκηνικό του καιρού, ενώ κατά τόπους αναμένονται έντονα φαινόμενα

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχερό θα είναι αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, το σκηνικό του καιρού, ενώ κατά τόπους αναμένονται έντονα φαινόμενα, κυρίως σε δυτική Στερεά, ανατολική Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και στο βόρειο-βορειοδυτικό Αιγαίο, περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν και στις Σποράδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στην ανατολική Μακεδονία, καθώς επίσης σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • Στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς.
  • Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12.
  • Στην Ηπειρο από 4 έως 15 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλία από 4 έως 16.
  • Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς.
  • Στα Επτάνησα από 7 έως 15.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανεμοι

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. Επισημαίνεται όμως ότι τη νύχτα προς Τετάρτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο καιρός αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Νέα επιδείνωση από την Τετάρτη

Σημειώνεται ότι το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19/1 επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το απόγευμα, με εξασθένηση το βράδυ. Επίσης, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο (από 800 μέτρα και πάνω) θα είναι κατά τόπους πυκνές.
  • Αύριο, Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
  • Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25 Ιανουαρίου) έως και την Παρασκευή (27 Ιανουαρίου), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT