Meteo: Οι τρεις φάσεις του καιρού τις επόμενες επτά ημέρες

Meteo: Οι τρεις φάσεις του καιρού τις επόμενες επτά ημέρες

Αναλυτική πρόγνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός των επόμενων 7 ημερών χαρακτηρίζεται από τρεις διακριτές προγνωστικές φάσεις, σύμφωνα με τη νεότερη ανάλυση των προγνωστικών στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η πρώτη φάση αφορά το διάστημα από τη Δευτέρα 30/01 έως τις μεσημβρινές ώρες της ερχόμενης Τετάρτης. Οι ημέρες αυτές θα χαρακτηριστούν από μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της νότιας κυρίως χώρας.

Η δεύτερη φάση (που, όπως και η πρώτη, χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής) θα χαρακτηριστεί από άνοδο της θερμοκρασίας και την απουσία φαινομένων στην Ελλάδα.

Τέλος, η τρίτη φάση η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή προγνωστική αβεβαιότητα, αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02.

Αυτή η περίοδος αναμένεται να χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας και, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, από βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. 

Ωστόσο, το πόσο έντονη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04-05/02 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο προγνωστικό στοιχείο.

Meteo: Οι τρεις φάσεις του καιρού τις επόμενες επτά ημέρες-1
Πηγή meteo

Πηγή meteo.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT