Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (εικόνες)

Οι καλλιτέχνες, με πανό στα χέρια, ζήτησαν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάματος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΠΟΘΑ για το θέμα του προσοντολογίου, όπως καθορίζεται στο Π.Δ. 85/2022.

Οι καλλιτέχνες, με πανό στα χέρια, ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ. Η ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) είχε ανακοινώσει διήμερη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (εικόνες)-1

Στην πανελλήνια διαμαρτυρία τους, οι καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, ζητούν κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων (χορού και κινηματογράφου) και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, ζητούν κατάλληλες κτιριακές υποδομές για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων, πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώρισή της.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (εικόνες)-2

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT