«Ράγισε» ο Γρανίτης και η Ελλάδα: «Πάντα ήσουν ένας ήρωας»

«Ράγισε» ο Γρανίτης και η Ελλάδα: «Πάντα ήσουν ένας ήρωας»

Με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα το στερνό αντίο στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης

Οι σημαίες στο Νευροκόπι κυμάτιζαν μεσίστιες. Στον δήμο κηρύχθηκε τριήμερο πένθος. Εξω από την εκκλησία, η οικογένεια μοίραζε στον κόσμο λευκά τριαντάφυλλα και κουφέτα μέσα σε μπομπονιέρες. Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης δεν πρόλαβε να παντρευτεί. Η κηδεία του 31χρονου σμηναγού, του οποίου αποφασίστηκε, κατόπιν εισήγησης του Κωνσταντίνου Φλώρου, αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η προαγωγή στον τιμητικό βαθμό του αντιπτεράρχου, έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Γρανίτη της Δράμας.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος», είπε στον επικήδειό του ο αδελφός του εκλιπόντος σμηναγού, «πάντα ήσουν ένας ήρωας». «Μας έδειξες τον δρόμο εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι, απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας», συμπλήρωσε. «Σήμερα», συνέχισε ο αδελφός του, «τιμούμε τη θέληση και την αμέριστη προσπάθεια να καταφέρει κάποιος αυτό που θέλει, με οποιονδήποτε τρόπο».

«Ψηλά, ψηλά, ψηλά το κεφάλι», έλεγε η μητέρα του Ευστάθιου Τσιτλακίδη καθώς η οικογένειά του προχωρούσε προς την εκκλησία, στρέφοντας τα μάτια της προς τον ουρανό που υπηρέτησε ο γιος της μέχρι τέλους. Η αρραβωνιαστικιά του εκλιπόντος έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη, κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία του σμηναγού.

«Ράγισε» ο Γρανίτης και η Ελλάδα: «Πάντα ήσουν ένας ήρωας»-1
Μπροστά από το φέρετρο που αγκαλιάζει η Γαλανόλευκη, το ξίφος και το πηλήκιο του εκλιπόντος, στα χέρια του συναδέλφου και στενού του φίλου που επρόκειτο να τον παντρέψει. Το πρόσωπο του αξιωματικού μαρτυράει την οδύνη του… [ΙΝΤΙΜΕ/ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ]

Με τα λόγια «πάντα ήσουν ένας ήρωας» αποχαιρέτισε τον 31χρονο πιλότο του Phantom ο αδελφός του.

Κατά τη μεταφορά της σορού του 31χρονου Τσιτλακίδη στην εκκλησία, προπορευόταν της πομπής ο φίλος και συνάδελφός του, ο άνθρωπος που θα τον πάντρευε, κρατώντας το ξίφος και το πηλήκιό του.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Εθνικής Αμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Πέραν του τριήμερου πένθους, ο Δήμος Νευροκοπίου αποφάσισε να δοθεί το επώνυμο «Τσιτλακίδης» σε κεντρικό δρόμο της πόλης ή σε κάποιο μεγάλο δημοτικό κτίριο.

Οπως και ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, έτσι και ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης κηδεύτηκαν με τις τιμές αντιπτεράρχου, ενώ οι οικογένειες και των δύο θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύτηκαν ως αντιπτέραρχοι εν ζωή. Στο μεταξύ, αναμένεται το πόρισμα σχετικά με τα αίτια της τραγικής πτώσης του F4 Phantom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT