Στο «στόχαστρο» συμμορίας ιδιοκτήτες φαρμακείων – Τα Σώματα Ασφαλείας και οι 638.000 ευρώ

Στο «στόχαστρο» συμμορίας ιδιοκτήτες φαρμακείων – Τα Σώματα Ασφαλείας και οι 638.000 ευρώ

Μία ομάδα 11 ατόμων, όλοι Ρομά, είχαν συστήσει οργάνωση η οποία προσέγγιζε ιδιοκτήτες φαρμακείων και, μέσω απατηλών παραγγελιών, κατάφερε να αποσπάσει 638.693 ευρώ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο εγκληματικής οργάνωσης είχαν μπει το προηγούμενο χρονικό διάστημα ιδιοκτήτες φαρμακείων σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ξαφνικά να αδειάζουν. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μία ομάδα 11 ατόμων, όλοι Ρομά, είχαν συστήσει οργάνωση η οποία προσέγγιζε ιδιοκτήτες φαρμακείων και, μέσω απατηλών παραγγελιών, κατάφερε να αποσπάσει 638.693 ευρώ! 

Ειδικότερα, η απάτη είχε στηθεί ως εξής: Μέλη της ομάδας, παριστάνοντας τους εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων, προέβαιναν σε τηλεφωνικές παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων. Στη συνέχεια ζητούσαν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον τραπεζικό λογαριασμό των θυμάτων και τους έστελναν ένα sms με ένα link το οποίο τους ζητούσαν να ακολουθήσουν. Το link οδηγούσε τα θύματα σε περιβάλλον πανομοιότυπο με τραπεζικό όπου διατηρούσαν τα θύματα τους λογαριασμούς τους. Καταχωρώντας οι εξαπατημένοι επαγγελματίες τους προσωπικούς τους κωδικούς ebanking, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση των τραπεζικών τους λογαριασμών πραγματοποιώντας μεταφορές χρημάτων σε έτερους λογαριασμούς τους οποίους διαχειρίζονταν. 

Εν συνεχεία μετέφεραν συνεχώς τα χρήματα σε περισσότερους λογαριασμούς προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους, καταφέροντας με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν συνολικά περισσότερα από 638.000 ευρώ. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT