Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στον πάγο για δύο ακόμη ημέρες

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στον πάγο για δύο ακόμη ημέρες

Από την Πέμπτη αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στην Αττική

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο ακόμη 24ωρα, σήμερα και αύριο, θα εξακολουθήσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να φέρνει χιονοπτώσεις, χιονόνερο και βροχή στις περιοχές της Μαγνησίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, με κλιμακούμενη αλλά αξιοσημείωτη ένταση. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να πέσει χιόνι σε αυτές τις περιοχές, ακόμη και σε πεδινά σημεία. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Μαγνησία και τη βόρεια Εύβοια, όπου το νέο χιόνι που θα πέσει θα έρθει να προστεθεί πάνω στην ήδη υπάρχουσα σημαντική χιονόστρωση. Χαμηλότερες ποσότητες χιονιού εκτιμώνται για την ανατολική Στερεά, κυρίως τη Βοιωτία αλλά και τη Φθιώτιδα (εκεί κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές). Καθώς στη ζώνη των χιονοπτώσεων βρίσκονται και σημεία του αυτοκινητοδρόμου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.

Οσον αφορά την Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται χιονοπτώσεις, κυρίως στις βόρειες – βορειοανατολικές περιοχές, με πιθανότητα χιονόστρωσης έως 10 εκατοστών σε πεδινά σημεία και 20-30 εκατοστών σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Χιόνι ή χιονόνερο μπορεί να πέσει και σε νοτιότερα σημεία.

Από την Πέμπτη αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στην Αττική, με πρόγνωση για χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και πολύ κρύο. Πιο εξασθενημένα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και την Παρασκευή, δίνοντας στην κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» παρατεταμένη διάρκεια. Σημαντικά ήταν τα προβλήματα χθες κυρίως στα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία επίσης στους Δήμους Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών και Παλλήνης. Σε ολόκληρο τον Δήμο Μαραθώνα τα σχολεία θα είναι κλειστά, ενώ στη Νέα Μάκρη θα είναι ανοιχτά. Στη Δυτική Αττική κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας και Φυλής. Στον Δήμο Σαλαμίνας επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που προκαλούν πάγο στους δρόμους. Κλειστά και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα στην Αττική (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Εσπερινά και Πειραματικά). Ωστόσο θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σε όλη την Αττική. «Εχουμε ήδη καθαρίσει την πόλη τρεις φορές και πάλι τα μικρά δρομάκια είναι γεμάτα», λέει στην «Κ» η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά. Οπως περιγράφει, στην περιοχή υπάρχει πολύ έντονη χιονόπτωση περιοδικά για μικρά σχετικά χρονικά διαστήματα. «Επαρκούν όμως για να γεμίσουν οι δρόμοι και να χρειαστεί να περάσει εκχιονιστικό». Ωστόσο δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, επισήμανε.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στον Δήμο Διονύσου όπου οι υπηρεσίες του ρίχνουν διαρκώς αλάτι και παράλληλα προμηθεύουν αλάτι τους πολίτες. Ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι η ισχυρή χιονόπτωση και το ύψος του χιονιού, αλλά ο πάγος εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Κηφισιάς καθαρίζονται κυρίως οι δρόμοι που οδηγούν στα δύο μεγάλα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Αγιοι Ανάργυροι». Η Πολιτική Προστασία του δήμου χρειάστηκε να επέμβει σε κάποιες περιπτώσεις, ώστε πολίτες από ευάλωτες ομάδες να μπορέσουν να μεταβούν σε επείγοντα ιατρικά ραντεβού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT