Σεισμός στην Τουρκία: Για ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία

Σεισμός στην Τουρκία: Για ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία

Η ελληνική πρεσβεία στην Aγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική πρεσβεία στην Aγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μάχη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Με τα πλέον δυσοίωνα σενάρια να επιβεβαιώνονται όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία, η ζοφερή λίστα λόγω των δύο καταστροφικών σεισμών διαρκώς μεγαλώνει.

Βάσει των τελευταίων απολογισμών, οι νεκροί στην Τουρκία έφτασαν τους 17.134, ενώ την ίδια ώρα στην πληγείσα βορειοδυτική Συρία -όπου η πληροφόρηση είναι λειψή, όπως και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας- ο αριθμός των νεκρών υπερέβη τους 3.000.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία παλεύει με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που προέκυψαν από τον σεισμό: πώς να στεγάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εν μέσω ενός βαρύ χειμώνα.

Σκηνές στήνονται σε στάδια και στα κατεστραμμένα κέντρα των πόλεων, ενώ τα θερινά παραλιακά θέρετρα -έξω από τη ζώνη του σεισμού- ανοίγουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων για τους σεισμόπληκτους.

Με περίπου 6.500 κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αμέτρητα άλλα να έχουν υποστεί ζημιές, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ασφαλούς στέγασης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT