Πετράλωνα: Στο εδώλιο 10 άτομα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Πετράλωνα: Στο εδώλιο 10 άτομα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Τα δύο αδέλφια είχαν καταγγείλει ότι επί σειράν ετών τα βίαζε ο πατέρας τους με τη σύντροφό του, φίλους τους και συγγενείς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξι χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία παραπέμπονται τελικά σε δίκη οι 10 κατηγορούμενοι για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού 17χρονου σήμερα και της αδελφής του 22 ετών σήμερα, στα Πετράλωνα, όταν ήταν παιδιά. Οι κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας των παιδιών και η σύντροφός του, ο θείος τους, καθώς και φίλοι του ζευγαριού.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει από τη μητέρα τους έπειτα από πίεση άλλων ανθρώπων από το κοντινό περιβάλλον, στους οποίους τα παιδιά είχαν εκμυστηρευτεί τι συνέβαινε το 2017. Oμως οι ξυλοδαρμοί και οι κακοποιήσεις που γρήγορα εξελίχθηκαν σε βιασμούς ξεκίνησαν, σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει οι καταγγελλόμενοι, το 2012.

Χθες έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέδωσε βούλευμα αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα σε σχέση με τους κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός 30 ημερών, σε διαφορετική περίπτωση θα οριστεί δικάσιμος στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο.

Η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης, εκτιμά ότι δεν θα οριστεί η δικάσιμος πριν από τον Σεπτέμβριο, δεδομένου μάλιστα ότι οι κατηγορούμενοι δεν βρίσκονται προφυλακισμένοι, οπότε να τίθεται θέμα συμπλήρωσης 18μήνου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή 10 ατόμων με κατηγορίες, ανά περίπτωση, που αφορούν βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους μικρότερους των δεκατεσσάρων ετών και κατάχρησης ανηλίκου, πράξεις που φέρεται να έχουν τελέσει από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση.

Από 6 ετών!

Επισημαίνεται ότι το 2018, ένα χρόνο μετά την πρώτη καταγγελία το 2017 –για πράξεις που είχαν ξεκινήσει το 2012 και σταμάτησαν το 2016, όταν ο βασικός κατηγορούμενος και πατέρας των παιδιών έφυγε από το σπίτι– ο 17χρονος (σήμερα) πέρασε από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Τότε ο παιδοψυχίατρος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το παιδί έλεγε την αλήθεια. Στη συνέχεια ωστόσο πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες. Η πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή του πατέρα και των λοιπών κατηγορουμένων για κακούργημα εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2021. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ένα ακόμη κορίτσι, σήμερα 11 ετών, το οποίο παραμένει με τη μητέρα του. Το 2022 τα δύο μεγαλύτερα παιδιά κατήγγειλαν τη μητέρα τους για συγκάλυψη, σε μια προσπάθεια να ανακινήσουν την υπόθεση.

Εκφοβισμός

Στο μεταξύ, όλο το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει και καθώς ο 17χρονος φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, πολλές φορές έχει δεχθεί εκφοβισμό και κοροϊδία από τα άτομα που τον έχουν κακοποιήσει και τα οποία «φροντίζουν» να τον συναντούν συχνά στον δρόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT