Απεβίωσε ο πτέραρχος ε.α. Περικλής Οικονόμου

Απεβίωσε ο πτέραρχος ε.α. Περικλής Οικονόμου

Ηταν διοικητής της 28ης Τακτικής Αεροπορικής Δύναμης κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 93 ετών απεβίωσε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ Περικλής Οικονόμου, με τριακονταετή ενεργή θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Ο πτέραρχος Περικλής Οικονόμου ήταν διοικητής της 28ης Τακτικής Αεροπορικής Δύναμης (η οποία μετεξελίχθηκε σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως ΑΤΑ -Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της πολεμικής κρίσης στην Κύπρο είχε έλθει αντιμέτωπος με την επιπολαιότητα και τελικά την καταστροφική για τον Ελληνισμό στάση του καθεστώτος Ιωαννίδη, το οποίο προτίμησε τελικά να αφήσει την Κύπρο ακάλυπτη αεροπορικά, ενώ είχε στρέψει όλες τις δυνάμεις του, όχι κατά των Τούρκων, αλλά εναντίον του Μακαρίου και των υποστηρικτών του. Σε αρθρογραφία του στη «Κ» ο Περικλής Οικονόμου είχε συμπεράνει ότι «ακατάλληλοι ή άσχετοι άνθρωποι στις καίριες θέσεις οδήγησαν την Κύπρο στην καταστροφή».

Από τον Ιανουάριο του 1975 έως και τον Ιανουάριο του 1978 ο Περικλής Οικονόμου διετέλεσε αρχηγός ΓΕΑ, όταν και αποστρατεύθηκε. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929 και κατετάγη στην Π.Α. με την 21η σειρά της το 1948 και στη συνέχεια αποφοίτησε από σειρά σχολών του εξωτερικού (ΗΠΑ και Δυτική Γερμανία). Η εξόδιος ακολουθία για τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΑ πτέραρχο ε.α. Περικλή Οικονόμου πραγματοποιήθηκε χθες από το Κοιμητήριο Παπάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT