Επεισόδια με τραυματία έξω από το υπουργείο Εργασίας – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό

Επεισόδια με τραυματία έξω από το υπουργείο Εργασίας – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό έκαναν στάση εργασίας έως τις 4 μ.μ. διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ενα άτομο τραυματίστηκε και έγινε χρήση χημικών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οταν ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Εργασίας, απωθήθηκαν από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη δακρυγόνων και χημικών, ενώ το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση των κλομπ τους και δημοσίευσε στα social media φωτογραφία τραυματία. 

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό έκαναν στάση εργασίας έως τις 4 μ.μ., διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Τα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί αφέθηκαν ελεύθερα, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι. 

Καταγγελία από το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας επειδή διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η σημερινή εγκληματική επίθεση της αστυνομίας, κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση και στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο, είχε αποτέλεσμα τους τραυματισμούς 2 συναδέλφων που προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των κλομπ των αστυνομικών, ενώ ένας εκ των δύο, μάλιστα, μεταφέρεται αυτή τη στιγμή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο 

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με τη βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, ενώ επιδιώκει, με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς, να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια κυβέρνησης, ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν τα κέρδη τους».

Πηγή: ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT