Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Εφημερία «στα τυφλά» για 40 λεπτά

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Εφημερία «στα τυφλά» για 40 λεπτά

Επεισοδιακή ήταν η εφημερία της περασμένης Παρασκευής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου για πάνω από 40 λεπτά επικράτησε αναστάτωση λόγω μιας διακοπής ρεύματος που έθεσε ξανά σε δοκιμασία τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η εφημερία της περασμένης Παρασκευής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου για πάνω από 40 λεπτά επικράτησε αναστάτωση λόγω μιας διακοπής ρεύματος που έθεσε ξανά σε δοκιμασία τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η γενική εφημερία, με εκατοντάδες προσελεύσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και εκατοντάδες ασθενείς να νοσηλεύονται, έγινε για πολλοστή φορά ενεργειακό μπλακ άουτ, «με το νοσοκομείο να βυθίζεται στο σκοτάδι για πάνω από 40 λεπτά».

Σύμφωνα με την καταγγελία, «ασθενείς πανικόβλητοι έβγαιναν από τους θαλάμους. Στους ορόφους έσβησαν οι συσκευές παροχής οξυγόνου υψηλής ροής (high flow) και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έτρεχε να καλύψει με συμβατικές συσκευές οξυγόνου τους ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Στη ΜΕΘ του ένατου ορόφου, η υποστήριξη των βαρέως πασχόντων στηρίχτηκε στη διάρκεια ζωής των μπαταριών (backup) των συσκευών έγχυσης των φαρμάκων, ενώ και τα μόνιτορ παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών έσβησαν, με το προσωπικό να τους συνδέει προσωρινά στα φορητά μόνιτορ που χρησιμοποιούνται για τις διακομιδές, για όσο βέβαια κρατήσει η μπαταρία τους. Στα ΤΕΠ δεν λειτούργησαν ούτε οι πρίζες αδιάλειπτης παροχής, σβηστά όλα τα εργαστήρια και ο αξονικός. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρκετοί συνοδοί αλλά και ασθενείς εγκλωβίστηκαν στα ασανσέρ του νοσοκομείου και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν».

Λόγω διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ – Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» κάνουν λόγο για απαρχαιωμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης του νοσοκομείου προς την Α΄ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, ο λόγος της αναστάτωσης ήταν διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αμέσως μόλις έγινε το μπλακ άουτ ενημερώθηκαν η διεύθυνση της τεχνικής υπηρεσίας και οι ηλεκτρολόγοι του νοσοκομείου, ενώ επιτόπου έσπευσε και συνεργείο της ΔΕΗ, οι οποίοι προχώρησαν στις απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει το ρεύμα. Ακολουθήθηκαν πρωτόκολλα που υπάρχουν γι’ αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας ασθενής, και η εφημερία συνεχίστηκε κανονικά. «Η αποκατάσταση της παροχής ρεύματος έγινε σχετικά γρήγορα, όταν μιλάμε για μια “πολιτεία” όπως είναι ο “Ευαγγελισμός”», ανέφερε νοσηλευτής του νοσοκομείου στην «Κ». Κατά πληροφορίες, σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου θα είχε σύσκεψη με εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ως προς την αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τουλάχιστον τρεις φορές έχει συμβεί μεγάλη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο. Η προηγούμενη έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου κατά τη νυχτερινή βάρδια του νοσοκομείου, όπου για τουλάχιστον 30 λεπτά χώροι του νοσοκομείου έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο κάνουν λόγο για απαρχαιωμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, για γεννήτριες που δεν συντηρούνται σωστά, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν μπροστά 1-2 λεπτά μετά τη διακοπή ρεύματος, αλλά να καθυστερούν σε κάποια τμήματα 25 λεπτά και σε άλλα ακόμη και 45 λεπτά, αλλά και για σοβαρή υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, η οποία σε μεγάλο ποσοστό έχει χορηγηθεί σε εργολάβους που μάλιστα πληρώνουν το προσωπικό με καθυστέρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT