Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος που έπεσε από την αγκαλιά του πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος που έπεσε από την αγκαλιά του πατέρα του

Ο πατέρας του παιδιού, υπήκοος Βουλγαρίας, εξεταζόμενος από αστυνομικούς ισχυρίστηκε αρχικά ότι το πρωί του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν με το παιδί αυτό άρχισε να νιώθει δυσφορία και παρουσίασε δύσπνοια

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία σημειώθηκε το Σάββατο (4/3) στη Θεσσαλονίκη με τον θάνατο ενός βρέφους. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν περίπου στις 13.20 το μεσημέρι όταν το βρέφος 47 ημερών, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά κατέληξε. 

Κατά την κλινική εξέταση του βρέφους εντοπίστηκε οίδημα με εκχύμωση στο αριστερό πάνω βλέφαρο, εκχύμωση στο αριστερό ζυγωματικό και κρανιακή διόγκωση. 

Ο πατέρας του παιδιού, υπήκοος Βουλγαρίας, εξεταζόμενος από αστυνομικούς ισχυρίστηκε αρχικά ότι το πρωί του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν με το παιδί αυτό άρχισε να νιώθει δυσφορία και παρουσίασε δύσπνοια. 

Στο παιδί διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή χθες Δευτέρα (6/3) όπου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κρανιοεκγεφαλικές κακώσεις. 

Έπειτα από τα ευρήματα, ο πατέρας εξετάστηκε εκ νέου και ομολόγησε ότι ενώ κρατούσε το παιδί στην αγκαλιά του εντός του υπνοδωματίου, το βρέφος γλίστρησε από τα χέρια του και έπεσε στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας αρχικά με το κεφάλι του στο σιδερένιο κάγκελο και στη συνέχεια στο δάπεδο της κρεβατοκάμαρας. Όταν σήκωσε το παιδί από το δάπεδο, διαπίστωσε ότι αυτό άρχισε να εμφανίζει δύσπνοια και ενημέρωσε τηλεφωνικά το ΕΚΑΒ, ενώ επιχείρησε και ο ίδιος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αποκρύπτοντας από τις Αρχές και από τη σύζυγό του την πτώση του παιδιού. 

Πλέον από την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT