Hellenic Train: Αβάσιμες οι ειδήσεις περί έλλειψης εκπαίδευσης των οδηγών

Hellenic Train: Αβάσιμες οι ειδήσεις περί έλλειψης εκπαίδευσης των οδηγών

«Όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις», σημειώνει η εταιρεία.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει η Hellenic Train τις ειδήσεις σχετικά με έλλειψη εκπαίδευσης μηχανοδηγών, στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε νέα ανακοίνωσή της, όλοι οι μηχανοδηγοί της έχουν εκπαιδευτεί, έχουν περάσει και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Όσον αφορά στις αβάσιμες ειδήσεις σχετικά με την έλλειψη εκπαίδευσης των οδηγών μας και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών, η Hellenic Train – αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της καθώς και τη φήμη της εταιρείας – τονίζει ότι όλοι οι μηχανοδηγοί της εταιρείας έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Όλοι οι μηχανοδηγοί μας έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3911/11.

Οργή από τους μηχανοδηγούς

Και χτες υπήρξαν αντιδράσεις από τους μηχανοδηγούς, καθώς υπήρξαν κάποιες μαρτυρίες σε μένα ενημέρωσης ότι ο οδηγός του μοιραίου IC62 είχε περάσει πρόβλημα υγείας.

«Η προσβολή της μνήμης του νεκρού συναδέλφου μας και η σκύλευση σε crowle με ερωτηματικά στο τέλος του τίτλου της “είδησης” , για την κατάσταση της υγείας του, μας προσβάλει όλους βάναυσα, όπως προσβάλει την Ελληνική Κοινωνία στο σύνολο της η επιλεκτική διαρροή συνομιλιών -φανερά κομμένων- που “υποτίθεται” ότι είναι απόρρητες. Δεν μας εκπλήσσει όμως. Περιμένουμε και χειρότερα. Αύριο – εκτός απροόπτου- θα υπάρξει η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Σωματείου μας. Καλό βράδυ σε όλους. Έχω πεί στους μηχανοδηγούς να οπλιστούν με δύναμη και ψυχραιμία απο την πρώτη ημέρα. ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ τι εννοούσα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, υπογραμμίζοντας ότι ο συνάδελφός του είχε επηρεάσει επιτυχώς ιατρικές εξετάσεις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT