Τρομοκρατικό δίκτυο: Στη Σκάλα Λακωνίας συνελήφθη ο δεύτερος τρομοκράτης

Τρομοκρατικό δίκτυο: Στη Σκάλα Λακωνίας συνελήφθη ο δεύτερος τρομοκράτης

Πώς και πού συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική τους δύο κατηγορούμενους Πακιστανούς

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σκάλα Λακωνίας συνελήφθη ο δεύτερος Πακιστανός ο οποίος εμπλέκεται στο δίκτυο τρομοκρατίας που προετοίμαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή της Αθήνας, και εν τέλει εξάρθρωσε η ΕΥΠ, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν παράνομα στην Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια, κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Λακωνία.

Το τοπικό μέσο Patrisnews δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, στη Σκάλα Λακωνίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη εκεί από τις αρχές.

Τρομοκρατικό δίκτυο: Στη Σκάλα Λακωνίας συνελήφθη ο δεύτερος τρομοκράτης-1

Η σύλληψη στη Ζάκυνθο

Επίσης, στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν στοιχεία από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε πριν από έναν μήνα στο νησί της Ζακύνθου για τη σύλληψη του ενός από τους δύο Πακιστανούς.

Ηταν 5.30 το πρωί, πριν από περίπου έναν μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε μόνιμα ο ένας από τους δύο Πακιστανούς.

Υπό άκρα μυστικότητα και ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς προτού προλάβει να αντιδράσει.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί παγωμένη τις εξελίξεις, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ανάμεσά της ζούσε και εργαζόταν ένας εν δυνάμει τρομοκράτης.

Στο σπίτι όπου ζούσε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους είχε γίνει, πριν από περίπου έναν μήνα, επιχείρηση-σκούπα από την Αστυνομία με πρόσχημα ναρκωτικά και παράνομη παραμονή στην Ελλάδα.

Τρομοκρατικό δίκτυο: Στη Σκάλα Λακωνίας συνελήφθη ο δεύτερος τρομοκράτης-2

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν μπήκαν παράνομα στη χώρα από την Ορεστιάδα, πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 27 και 29 ετών και είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.

Συνελήφθησαν πριν από περίπου έναν μήνα για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση.

Κατά την παραμονή στην Ελλάδα ζούσαν και εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Σπάρτη. Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί κατάγονται από την επαρχία Παντζάμπ, όπως επίσης και ο 30χρονος αρχηγός τους, ο οποίος ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT