Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-φιλανθρωπικό-ίδρυμα-στέλιος-χατζη-562346782

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

Ο κοινωφελής οργανισμός παρέχει εφάπαξ οικονομική βοήθεια στους πλησιέστερους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στην παροχή χρηματικής δωρεάς ύψους 10.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα προχωρήσει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου. Οι υπεύθυνοι του κοινωφελούς Ιδρύματος, έχοντας παρακολουθήσει με θλίψη τις εξελίξεις, έλαβαν την απόφαση να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων στη σιδηροδρομική σύγκρουση της 1ης Μαρτίου. Πρόκειται για πρωτοβουλία αντίστοιχη με αυτή που είχε αναλάβει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου το 2018, όταν συνέβη η τραγωδία στο Μάτι.

«Ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή»

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» δήλωσε ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου. «Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η εφάπαξ οικονομική βοήθεια των 10.000 ευρώ θα χορηγηθεί μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του πλησιέστερου, μέχρι δεύτερου βαθμού, εν ζωή συγγενή του κάθε θανόντα, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 2 Μαϊου 2023. Η καταβολή της ενίσχυσης στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαϊου για όσους συμπληρώσουν επιτυχώς την αίτηση.

Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά

Η σειρά προτεραιότητας για τον εγγύτερο συγγενή ξεκινά με τον ή τη σύζυγο (ισχύει και για τα άτομα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), έπειτα ακολουθεί το γηραιότερο τέκνο –εάν αυτό είναι άνω των 18 ετών και διαθέτει λογαριασμό τραπέζης– ενώ, αν δεν υπάρχει ενήλικο τέκνο, τότε η ενίσχυση θα δοθεί στον πατέρα του θανόντος. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τότε η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στη μητέρα. Αν ο θανών ήταν ανήλικος τότε η βοήθεια θα πάει στον γονέα που είχε την επιμέλειά του. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (ή εγγυτέρων συγγενών), ΙΒΑΝ (με το όνομα δικαιούχου από την τράπεζα) και ταυτότητα (ή διαβατήριο).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα https://steliosfoundation.gr/

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT