Κωδικός «Υάκινθος»: Ενας 65χρονος Πακιστανός αρχηγός του τρομοκρατικού δικτύου

Κωδικός «Υάκινθος»: Ενας 65χρονος Πακιστανός αρχηγός του τρομοκρατικού δικτύου

Ο Kari Mohsen Reza, που ζει στη θρησκευτική πόλη Κομ στο Ιράν, διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιείται από το ιρανικό καθεστώς

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 65χρονος Πακιστανός ονόματι Kari Mohsen Reza, ο οποίος φέρεται να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια για λογαριασμό των «Φρουρών της Επανάστασης», φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού δικτύου, μέλη του οποίου βρίσκονταν στη χώρα μας και συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

Ο Kari Mohsen Reza, που ζει στη θρησκευτική πόλη Κομ του Ιράν, φέρεται να διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών σε όλο τον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται από το ιρανικό καθεστώς. Στο Κομ, εξάλλου, βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Al-Mustafa, ένα πανεπιστήμιο θρησκευτικών σπουδών που εκπαιδεύει σιίτες φοιτητές από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της «εξαγωγής της επανάστασης» από το Ιράν. 

Για τις ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών, το πανεπιστήμιο αποτελεί κομβικό σημείο για τη στρατολόγηση μη Ιρανών πολιτών. Για τον λόγο αυτόν, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις στο πανεπιστήμιο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, τα οποία αναφέρονται στις πρόσφατες συλλήψεις Πακιστανών στην Ελλάδα και στο δίκτυο στο οποίο ανήκαν, εγκέφαλος του οποίου εμφανίζεται σήμερα να είναι ο 65χρονος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Μako, ο Kari Mohsen Reza, μέσω του δικτύου του, εκτελούσε τις ιρανικές οδηγίες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν στρατολόγηση πρακτόρων, σήμανση στόχων για επίθεση και εκτέλεση και μεθοδολογία δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό στρατολόγησε και τον Syed Fakhar Abbas, έναν Πακιστανό εγκληματία, 30 ετών, που καταζητείται για φόνο στο Πακιστάν και γι’ αυτό διέφυγε προς την πόλη Κομ του Ιράν.

Πρόκειται για τον άνδρα με τον οποίο αντάλλασσαν μηνύματα οι δύο συλληφθέντες στην Ελλάδα και ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Είναι αυτός που τους καλούσε να φέρουν εις πέρας την επίθεση στη συναγωγή στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, υπό την αιγίδα και την προστασία του Ιράν το δίκτυο προωθεί την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου.

Οπως είναι γνωστό, ο 30χρονος Abbas προσπάθησε να πραγματοποιήσει την επίθεση που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα μέσω του Χάιντερ και του Χουσεΐν, των δύο Πακιστανών πρακτόρων που εντοπίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT