Αρσάκειο: «Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις που φαντάζουν εύκολες», λέει η μητέρα του 15χρονου

Αρσάκειο: «Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις που φαντάζουν εύκολες», λέει η μητέρα του 15χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συνεδρίαση για το περιστατικό μπούλινγκ κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Ισως το σχολείο ελπίζει ότι μετά το Πάσχα η κατάσταση θα έχει εκτονωθεί

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Η απόφαση του Συμβουλίου των Διδασκόντων για το μέλλον των έξι μαθητών που έδεσαν με πετονιά τον 15χρονο συμμαθητή τους στο Αρσάκειο Ψυχικού αναμενόταν να βγει τη Μεγάλη Τρίτη. Οι ώρες περνούσαν, όμως, και η απόφαση δεν έβγαινε. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συνεδρίαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Ισως το σχολείο ελπίζει ότι μετά το Πάσχα η κατάσταση θα έχει εκτονωθεί. 

Η μητέρα του 15χρονου έχει διαφορετική άποψη και δηλώνει στην «Κ» πως «αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις που φαντάζουν εύκολες», τονίζοντας πως είναι πολύ απογοητευμένη από τη διαχείριση του θέματος από το σχολείο. «Προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του συμβάντος, με λυπεί που δεν δίνουν τη δέουσα αξία στη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό», τονίζει. «Το συμβάν», συμπληρώνει, «είναι σοβαρό». 

Πιο πολύ τη λυπεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο, «ένα σχολείο με τόσο μεγάλη ιστορία, που εξάγει πολιτισμό και βγάζει επιστήμονες, φαίνεται να μην μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για ένα θέμα τόσο σοβαρό και τόσο καίριο όσο η σχολική βία. Υπάρχει ένα θύμα σ’ αυτή την υπόθεση – πού είναι η στήριξη του σχολείου απέναντι στο θύμα;», τονίζει. Την πρώτη εβδομάδα μετά το συμβάν ο γιος της επέστρεψε στην ίδια τάξη, όπως λέει. Αλλά μετά τις διακοπές του Πάσχα, σημειώνει πως δεν θα ανεχθεί να παραμένουν θύμα και θύτες στο ίδιο τμήμα. 

Οσον αφορά τις κινήσεις του σχολείου, δηλώνει πως τους κάλεσαν τη Δευτέρα 3 Απριλίου: «Να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες που θα κάνουν, μας πήραν και κάποιες καταθέσεις, μια παρωδία ήταν όλο αυτό», αναφέρει. Από τότε, όμως, το σχολείο δεν έχει επικοινωνήσει ξανά με την οικογένεια του 15χρονου. Ο ίδιος προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός όσο καλύτερα μπορεί, λέει η μητέρα του στην «Κ». «Ηταν μια τραυματική εμπειρία, αλλά τη διαχειρίζεται με ωριμότητα, με μεγάλο κόπο δικό του και μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας», συμπληρώνει. Ακούγεται ψύχραιμη και αποφασισμένη να φτάσει το θέμα μέχρι τέλους. Πρώτα απ’ όλα, για το παιδί. «Το ζητούμενο και για εμάς και για εκείνον είναι να μπορέσει να το λύσει με τέτοιον τρόπο που να μην τον επηρεάσει στην ενήλικη ζωή του», δηλώνει, τονίζοντας πως σε αυτό θα βοηθήσουν και ειδικοί. «Πρέπει να το αντιμετωπίσει», λέει στην «Κ», «δεν πρόκειται να το κρύψουμε κάτω από το χαλί. Επίσης και για τους γονείς που έχουν παιδιά τα οποία πέφτουν θύματα bullying. Πρέπει λίγο να ταρακουνηθεί το σύστημα, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας μπροστά στις παθογένειες», τονίζει. Kαι συμπληρώνει: «Το χρωστάω στο παιδί μου. Εμείς οι γονείς μεγαλώνουμε τους πολίτες του αύριο, ας πάρουμε λίγο πιο σοβαρά τον ρόλο μας».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT