Ηράκλειο: Ελεύθερη με όρους η οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε σκύλο

Ηράκλειο: Ελεύθερη με όρους η οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε σκύλο

Το σκυλί υπέστη τραύματα σε όλο του το σώμα, ένα σοβαρότερο στο πίσω πόδι, καθώς και εσωτερική αιμορραγία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της στην αρμόδια ανακρίτρια η 63χρονη Ρωσίδα, η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε με το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια εγκατέλειψε σκύλο στην περιοχή των Πατελών, στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Η γυναίκα θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 1.500 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Την 63χρονη κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια του σκυλιού. Το σκυλί υπέστη τραύματα σε όλο του το σώμα, ένα σοβαρότερο στο πίσω πόδι, καθώς και εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε και παραμένει νοσηλευόμενο σε κτηνιατρική κλινική.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, η 63χρονη σκόπιμα χτύπησε το σκυλί της. Σημειώνεται ότι η παράσυρση έχει καταγραφεί από κάμερα. 

Μετά τη σύλληψή της, η 63χρονη οδηγός είχε υποστηρίξει πως δεν ήθελε να χτυπήσει το ζώο και ότι νόμιζε πως το σκυλί είχε απομακρυνθεί από το δρόμο όταν πάτησε γκάζι.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού βαθμού: εκούσιος τραυματισμός, πρόκληση σωματικών βλαβών και εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς. Της είχε ήδη επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT