Ελ. Βενιζέλος: Χειροπέδες σε 44χρονο που αναζητούνταν από την Ελβετία για απάτη με επενδύσεις

Ελ. Βενιζέλος: Χειροπέδες σε 44χρονο που αναζητούνταν από την Ελβετία για απάτη με επενδύσεις

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειροπέδες σε έναν άνδρα 44 ετών πέρασαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τρίτης (2/5) καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη μέσω υπολογιστή. 

Ειδικότερα, ο 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αναζητείται από τις Ελβετικές Αρχές ως κατηγορούμενο μέλος εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών κυρίως εντός Ευρώπης.

Με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων, οι πολίτες επένδυαν συνήθως μικροποσά και η εν λόγω επένδυση απέφερε κέρδη. Έπειτα συνέχιζαν τις επενδύσεις συνήθως με μεγαλύτερα ποσά, οι επιστροφές των οποίων δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εγκληματικό κύκλωμα φέρεται ότι ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Κίεβο, η οποία λειτουργούσε ως κάλυψη σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά που επένδυαν τα θύματα στις πλατφόρμες τους.

Αφού επιτυγχάνονταν η συγκάλυψη της προέλευσης των χρημάτων στο ανωτέρω δίκτυο, «ξέπλεναν» τα ποσά με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT